26.09.2022.

14:37

Foto: printscreen

Vesti

ŠUTANOVAC O ŽESTOKIM PRITISCIMA NA SRBIJU: NE BIH BIO U VUČIĆEVOJ KOŽI!

 

- Situacija je komplikovana! Plaćamo Rusima skuplje gas od Turske koja naoružava Ukrajinu! Rusija je zaslužila sankcije, oni su ih uveli nama 1992.! Ali oni koji su odgovorni moraju da brinu da li ćemo ostati hladnih stanova tokom zime! - rekao je Šutanovac.

Ovo samo potvrđuje pisanje Informera, koji je juče prvi objavio da je u toku strašan diplomatski rat protiv Srbije, a da pritisci Zapada, EU i SAD na našu zemlju nisu bili strašniji još od NATO agresije 1999. godine.

Besni zbog govora predsednika Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN, na koji argumentima ne mogu da odgovore, moćnici sada stostruko uveličavaju značaj jednog suštinski birokratskog i ne toliko važnog sporazuma srpske i ruske diplomatije i prikazuju ga kao maltene najveći evropski i svetski problem.

Pritisci sa Zapada, koji su, inače, ispod stola i iza diplomatskih zavesa mnogo jači i oštriji, već su doveli do velikog straha u Nemanjinoj 11, pa se pojedini članovi Vlade i najviši državni funkcioneri već otvoreno zalažu za momentalno uvođenje sankcija Rusiji.

Predsednik Aleksandar Vučić još se nije oglasio tim povodom, a danas je, kako saznajemo, imao nimalo prijatan razgovor s nemačkim diplomatama. Očekuje se da će se šef države obratiti naciji u sredu, najkasnije u četvrtak.