29.09.2022.

07:00

Foto:

Vesti

DIREKTOR RTS ODBIJA DA KAZNI OLIVERU KOVAČEVIĆ Bujke, živ li si?

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, mora da reaguje posle saopštenja Upravnog odbora Javnog servisa! Bujošević mora da kaže šta misli o skandaloznoj izjavi urednice RTS Olivere Kovačević, koja je protekle nedelje u Hrvatskoj na 'Vikend festivalu' pozvala na 'oslobođenje RTS' i rekla da u našoj zemlji nema slobode medija!

Ne sme da ćuti!

Ključno je da na ovaj ispad reaguje generalni direktor. Disciplinske mere su isključivo u njegovoj nadležnosti
Marko Matić, Centar za odgovorne medije

Disciplinske mere

Pokušali smo juče da dobijemo komentar Dragana Bujoševića, ali on uporno nije odgovarao na naše poruke i pozive. Na drugoj strani, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da generalni direktor RTS mora da reaguje na ovaj skandal.
- Pohvalno je to što se Upravni odbor RTS brzo ogradio od izjave Olivere Kovačević, ali od ključne važnosti je da na ovaj ispad reaguje i generalni direktor. Disciplinske mere su isključivo u njegovoj nadležnosti i on jeste glavna adresa za razrešenje ovog skandala - poručuje Matić.
Medijski analitičar Ištvan Kaić, pak, tvrdi da se dugo govori o tome da Bujošević nema realnu moć na RTS i da je tamo glavna šefica zapravo Olivera Kovačević.
- Takođe se priča i da se ona pita za mnoge stvari, koje uveliko izlaze iz nadležnosti urednice zabavnog programa, što je funkcija koju formalno obavlja još od sredine 2015. godine. Ne znam koliko je to tačno, ali znam da se 2018. godine pitala za to da li će se moj baner za knjigu o medijskim manipulacijama nalaziti na sajtu RTS. Pa vi sami procenite... - naglašava Kaić.

Moj ugao

SINIŠA KOVAČEVIĆ
ODBOR ZA INFORMISANJE

Očekujemo da Kovačevićeva ode sa RTS! Šta je ona uradila u programima koje uređuje? Ona je diplomirani sociolog, zašto ne predaje sociologiju u gimnaziji već radi posao za koji nije školovana i koji ne zna da radi.

Sve za novac

Prema njegovim rečima, Kovačevićeva bi sama trebalo da ode sa RTS kada joj se već ne sviđa uređivačka politika.
- Ono što zvanično znam jeste da su zaposleni na RTS slobodni da kao javne ličnosti iznose političke stavove, poput Tatjane Manojlović, urednice dokumentarnog programa koja je i potpredsednica DS. Ali ne mogu istovremeno da rade u informativi i utiču na kreiranje političkih vesti. Kovačevićeva u tom smislu ispada da je samo prikrivena, ali ništa manje ogavnija verzija svoje 'autovane' političke bliznakinje, sa kojom je uprkos nezadovoljstvu uređivačkom politikom i javnom blaćenju kuće u kojoj rade zbog dobre plate i dalje na RTS - zaključuje Kaić.