29.09.2022.

12:25

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vesti

VRHUNAC LICEMERJA JE ŠTO TADIĆ POKUŠAVA DA OMALOVAŽI VUČIĆEV GOVOR U UN! U njegovo vreme više od 100 država priznalo KiM

- Vrhunac je licemerja da Tadić pokušava da omalovaži predsednikov govor u UN, odakle je sam svojevremeno izmestio borbu za Kosovo i Metohiju po nalogu stranih ambasada i prebacio je na teren Evropske unije, za nas značajno nepovoljniji. U Tadićevo vreme više od 100 država sveta priznalo je samoproglašenu nezavisnost KiM, dok danas zahvaljujući bespoštednoj borbi predsednika Vučića imamo 18 povučenih priznanja, uz još devet spremnih otpriznanja - podsetio je Petković.

Prema njegovim rečima, "ti uspesi bole Tadića, zbog čega napada i blati predsednikovu čistu borbu za Srbiju i interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer ako nešto bivši režim ne prašta - to su uspesi i opipljivi rezultati današnje vlasti".

- Neka ne brinu ni Tadić, ni Ðilas ni Jeremić, nastaviće Srbija ekonomski da jača i da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, čuva nacionalno dostojanstvo i samostalnu politiku rukovodeći se isključivo interesima sopstvenog naroda, a ne stranih ambasada i sponzora kako su oni navikli - poručio je Petković.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je kao "katastrofalan" propust u obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN što nije jasno podvukao da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN.

- Ovo je bilo posebno bitno sada kada se ponovo podiže u međunarodnoj zajednici tema takozvanog modela dve Nemačke, kao rešenje za Kosovo. Kada god se pomene taj model, mora se imati u vidu da su u to vreme obe Nemačke bile članice UN - rekao je Tadić u autorskom tekstu za nedeljnik NIN.