03.10.2022.

07:00

Foto: Beta

Vesti

BIZARNI NASTAVAK PRLJAVE HRVATSKE KAMPANJE! Hrvatima sad smeta i Vučićev doručak?!

Hrvatski mediji, pod komandom premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića, preneli su čitaocima fotografiju predsednika Srbije iz državnog aviona sa leta za Sofiju na kojoj se vidi da on doručkuje kiflice i gumene bombone, što im je bio povod za novu "ekskluzivnu aferu" o Vučiću!?!

- Na putu za Bugarsku, važni sastanci za Srbiju. Inače, mislim da sam jedini na svetu koji za doručak jede kiflice i 'haribo' bombone - napisao je u subotu Vučić na Tviteru, što su jedva dočekali hrvatski portali.

Tako je "Jutarnji" preneo Vučićevu fotografiju uz "prigodan" tekst sa potpuno suludim naslovom: "Pogledajte čime se Vučić hvali. Misli da je jedini na svetu koji svoju kiflicu spaja sa ovim".

Bolesno!
Vučić je večita opsesija hrvatskih političara i njihovih medija
Vladimir Orlić

Prošlog petka na naslovnoj strani zagrebačkog "Ekspresa" Aleksandar Vučić je, podsetimo, zajedno sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i mađarskim liderom Viktorom Orbanom prikazan kao Adolf Hitler. Mnogi su rekli da je to vrhunac ustaškog besmisla, drskosti i bezobrazluka, ali sada je aferom "kiflice i bombone" hrvatska medijsko-politička bolest podignuta na najviši mogući nivo bizarnosti.

Komentarišući hrvatski "napad bombonama", predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kaže da je svima jasno da je Vučić "večita opsesija hrvatskih političara i njihovih medija".

- Svi znaju zašto je to tako. Jer Vučić glasnije nego iko govori o srpskim žrtvama, od Jasenovca do Petrovačke ceste, jer Vučić ne dozvoljava zločincima da se izvuku i još proglase za heroje, jer on jača Srbiju i ne dozvoljava najgorima da je ponižavaju... Vučić je prototip srpskog lidera kakvog u Hrvatskoj ne mogu da podnesu, on je sve suprotno od onoga što bi oni želeli - naglašava Orlić.

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije mržnju hrvatskih medija prema Vučiću opisuje kao iracionalnu.

- Oni se svakodnevno na više nego malicioznan način bave Srbijom i srpskim predsednikom. To dodatno otežava rešavanje otvorenih pitanja i onemogućava normalizaciju odnosa između dve države i dva naroda, koji će u budućnosti morati da sarađuju. Sve dok mržnja prema Srbiji bude glavni unutrašnji politički argument u raspravama u Hrvatskoj, sa tom zemljom neće biti moguće graditi bolje odnose - podvlači Matić.

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

Objavljeno je na stotine tekstova protiv Vučića u hrvatskim medijima, a ovaj je jedini koji ima smisla! Predsednik bi zaista morao da za doručak konzumira više presnog povrća.

Darko Glišić, Predsednik IO SNS

Njihova opsesija predsednikom Srbije ne prestaje niti će stati. Naprotiv, njihovo ludilo će dalje da metastazira.