03.10.2022.

22:46

Foto: Beta

Vesti

Bedni Jeremić u stilu "DRŽTE LOPOVA"! Licemerju lidera Narodne stranke nema kraja

Naime, Jeremić je sada izjavio da će zbog sporazuma Srbije sa Rusijom, Sjedinjene Američke Države podsticati prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, a trenutak u kom je počeo da kritikuje Rusiju nije ni malo slučajan.

Informer

Izgleda da je Jeremić odlučio da "pljuje" po Rusiji baš nakon što se Rusija pozvala na njegovu inicijativu na kojoj mu je zahvalila i Priština, a bedni Jeremić sada igra po paroli "držte lopova".

Podsetimo, Rusija se u svom zvaničnom saopštenju o referendumima za pripajanje Rusiji u otcepljenim i okupiranim delovima Ukrajine opravdanje za legalnost i održavanje istih poziva na Povelju UN, Helsinški akt i – mišljenje MSP o jednostranom otcepljenju Kosova.

Inače, odluka Međunarodnog suda pravde o Kosovu od 22. jula 2010. godine, kojim je potvrđeno da jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane jednog dela države ne krši nijedno pravilo međunarodnog prava, doneta je upravo u vreme žute vlasti u kojoj je učestvovao i Vuk Jeremić, kada je svojim diplomatskim potezom naneo ogromnu štetu državi Srbiji i učinio veliku uslugu kosovskim Albancima.

Glavni krivac za ovu odluku Međunarodnog suda pravde je Vuk Jeremić koji je bio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije jer je tada nespretno postavljeno pitanje MSP. Iako ta odluka ne znači da je tzv. Kosovo nezavisno, Albanci je koriste kao svoj argument, a sada se na istu odluku pozvala i Rusija.