06.10.2022.

11:27

Foto: www.mup.gov.rs

Vesti

USTAŠKA POLITIKA PREMA SRBIJI JE MEŠAVINA LOŠIH NAMERA I KOMPLEKSA! Gde god je moguće napakostiti našoj zemlji, eto Hrvatske!

- Čestitam Mađarskoj što se izborila da njeni građani budu izuzeti iz politike sankcija, ali moram da kažem da sam iznenađen, šokiran i zgađen odlukom da Srbija ne bude. Odluka po kojoj ruska nafta može da bude uvezena u Bugarsku zato što Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu, a Srbija ne može da uveze tu istu naftu zato što ima rusku rafineriju u Pančevu - naveo je Vulin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon trilateralnog ministarskog sastanak Srbije, Mađarske i Austrije o borbi protiv ilegalnih migracija.

Vulin je rekao da se boji da to nije osmi paket sankcija EU protiv Rusije već prvi paket sankcija protiv Srbji na inicijativu Hrvatske.

- Hrvatska politika jeste prema Srbiji mešavina loših namera i kompleksa, ovo je uštaška politika i gde god je moguće napakostiti Srbiji, eto Hrvatske - naglasio je Vulin.

Kaže da samo traži da neko da objašnjenje - zašto Bugarska rafinerija u vlasnistvu Rusije jeste razlog za izuzeće od sankcija, a srpska u vlasništvu Rusije nije .

- Samo mi to objasnite, ali nema objašnjenja - dodao je Vulin.