06.10.2022.

13:45

Foto: AP/Tanjug

Vesti

SANKCIJA PROTIV SRBIJE RADUJE BOŠNJAČKE EKSTREMISTE! Pridružili se Plenkovićevoj prljavoj kampanji

Države Evropske unije glasale su za osmi paket sankcija Rusiji koje podrazumevaju ograničavanje cena ruske nafte koje izvoze treće zemlje. Nakon usvajanja ove odluke, Srbija neće moći da uvozi naftu iz Rusije preko Janafa, čime su se sankcije uvedene Moskvi praktično prenele i na Srbiju – navodi se u tekstu.

Jasno je da su ekstremisti jedva dočekali da likuju zbog odluke EU, koja ide na štetu Srbiji, jer im smeta jaka Srbija.

Informer

Podsetimo, Srbiji je od 10. oktobra, na osnovu najnovijeg paketa sankcija EU, zabranjen uvoz ruske nafte preko “Janafa”, a od tih sankcija izuzeta je Bugarska. Našoj zemlji je uvoz ruske nafte zabranjen na predlog i insistiranje ustaškog režima u Hrvatskoj, javljaju mediji u Briselu, a to potvrđuju i u Zagrebu.

Prema saznanjima Objektiva, presednik šokiran je zbog odluke EU da se Bugarska, gde ruski Lukoil ima dominantan uticaj na tržištu stavi u povlašćeni položaj, a da se Srbija kažnjava na brutalan način, zbog insistiranja Hrvatske i još nekoliko članica, čime se EU pokazala kao nepouzdan partner.

Kako saznajemo, potez ustaškog režima u Hrvatskoj je razbesneo predsednika i on će uputiti oštar odgovor zbog ove odluke. Iz ovoga je jasno da će se ustaša Plenković, kao i obično, sakriti u mišju rupu kada je Vučić tu!

Nema sumnje da je Hrvatskoj ovo bila prilika za direktnu osvetu Srbiji zbog insistiranja Vučića i Srbije na istini o ustaškoj zločinackoj politici i genocidu u Jasenovcu, te da je ustaša Plenković jedva dočekao svojih pet minuta, a bošnjački ekstremisti su mu se pridružili u kampanji protiv naše zemlje i predsednika.