08.10.2022.

19:15

Foto: TV Pink pritnscreen

Vesti

VUČIĆ ‘UBIO’ USTAŠE DIVERZIFIKACIJOM! Hrvati pobesneli kad je Vučić najavio gradnju novog naftovoda, ostaju bez srpskih miliona, pa kukaju!

Predsednik Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare objavio je odluku države da izgradi novi krak naftovoda kojim bi Srbija preko Mađarske bila priključena na “Družbu” i druge evropske naftovode, a to je hrvatske medije i političare najstrašnije razbesnelo! Oni sad optužuju Srbiju i Vučića da radi protiv Hrvata i Hrvatske?!? A prećutkuju, ustaški lažovi, da su oni tražili uvođenje sankcija Srbiji za uvoz ruske nafte preko “Janafa”, naftovoda koji ide preko Hrvatske!


Pa, ako ne može preko Hrvatske, može preko Mađarske. To se, gospodo, zove diverzifikacija! Tu reč vi svakog dana koristite kada treba “diverzifikovati” ruske energente i pravce snabdevanja, a sada kada naš predsednik najavljuje diverzifikaciju hrvatskog naftovoda, onda je to najveći regionalni problem!?!


Pa, neće biti, nego će biti da ste se vi gadno preračunali. Srbija je godišnje plaćala skoro 50 miliona evra razne takse za transfer nafte preko Hrvatske, a sada će za samo 100 miliona evra napraviti naftovod do Mađarske! I vi, gospodo ustaška, nećete više moći da nas ucenjujete! I to vas boli. I zato divljanje. I zato pretite. Ali, džaba vam. Ovo više nije ona Srbija kojom ste vi mogli da komandujete, ovo nije ona Tadićeva, žuta Srbija koja pristaje na ustaške ucene. Ovo je Vučićeva, nezavisna, suverena država. Ozbiljna država sa kojom nema šale.


Uzalud vam trud, ustaše. Živela Srbija!