09.10.2022.

07:00

Foto: Informer

Vesti

KAKO JE PRIŠTINA 'PUKLA' U STRAZBURU! Saveznici okrenuli leđa 'Kosovu' u Savetu Evrope

Zahtev Prištine za prijem 'Kosova' u Savet Evrope je, prema rečima potpredsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Elvire Kovač, 'dočekan na nož' čak i od onih zemalja koje su priznale nezavisnost.
- Najviše zamerki, čak i od onih od kojih je Priština očekivala bezrezervnu podršku, bilo je u vezi sa brzinom kojom oni žele da proguraju ceo ovaj proces. Ako jednog momenta dođemo do te procedure, sami poslanici će se prilikom glasanja izjasniti po svom nahođenju i oni uopšte ne moraju da glasaju u skladu sa tim što je njihova zemlja u određenom momentu priznala jednostrano proglašenu nezavisnost KiM - navela je Kovačeva.

Autogol

Mi smo servirali pobedu Srbiji. Ovo je za nas autogol!
Mimoza Ahmetaj


 

Informer

Mimoza Ahmetaj

Da ne ide sve onako kako je Priština zamislila, potvrđuje i bivši konzul 'Kosova' u Strazburu Mimoza Ahmetaj, koja kaže da je 'Kosovo' doživelo fijasko.
- Mi smo servirali pobedu Srbiji. Ovo je za nas autogol! - rekla je Ahmetaj, dok član Instituta za humanističke nauke 'IWM' Kristof Bender kaže da je odbijanje Saveta Evrope da zahtev Prištine za članstvo stavi na dnevni red - žalostan.
- Tačno je da neke od najvećih država članica oklevaju da brzo krenu ka prihvatanju Kosova u članstvo ove međunarodne organizacije. Ovo je žalosno, jer bi to bio jasan i hitno potreban znak podrške demokratiji i teritorijalnom integritetu u jugoistočnoj Evropi - smatra Bender.
 

Podsećamo, o prijemu lažne države u sve institucije govorio je u svom obraćanju i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a više o tome pročitajte OVDE.