09.10.2022.

14:19

Foto: Tanjug

Vesti

SASTALI SE MINISTRI SRBIJE I GRČKE! Vulin i Teodorikakos razgovarali o nastavku saradnje

Srpski i grčki ministar razgovarali su na bilateralnom sastanku o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Dvojica sagovornika složila su se da je operativna saradnja srpske i grčke policije na visokom nivou, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, sprečavanja trgovine narkoticima, pranja novca i krijumčarenja ljudi, te da je saradnja dve policije intenzivirana i unapređena u proteklih godinu i po dana.

Informer

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioritetnih zadataka Srbije i da je Grčka važan strateški partner u cilju postizanja uspeha u toj borbi.

Ministar za zaštitu građana Panajotis Teodorikakos poručio je da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je borba protiv organizovanog kriminala u interesu obe države, te da je srpska policija u mnogim međunarodnim akcijama, usmerenim na borbu protiv kriminala, dala veliki doprinos i dodao da se na pomoć srpske policije ozbil?no računa i u budućem periodu.