09.10.2022.

19:03

Foto: printscreen

Vesti

KRENULI NAPADI NA VUČIĆA JER NE PUŠTA KOSOVO U UN Jakšić: Veoma sam razočaran time što je odbio predlog Makrona i Šolca

- Borićemo se svom snagom, politički i pravno, da čuvamo svoju zemlju i granice, da čuvamo i štitimo naš teritorijalni integritet u skladu sa međunarodnim javnim pravom. Nastavićemo da pružamo podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji u političkom, humanitarnom, ekonomskom i svakom drugom smislu. Dok sam predsednik, neće postojati volja za prihvatanjem nezavisnosti Kosova i članstva u UN-u - podvukao je juče predsednik Vučić.

Boško Jakšić je ovim povodom razočarano izjavio:

- Ako se taj predlog Makrona i Šolca ne prihvati, to bi moglo da bude povoljno samo po Vučića, u smislu njegovog rejtinga u Srbiji, ali bi za državu bio izrazito nepovoljan. Ne bi me čudilo da to bude i referendumsko pitanje, ali u ovakvoj situaciji referendum je kao dvostrani mač. Posle svih ovih godina ovakve propagande u vezi Kosova, građani bi sasvim sigurno iskazali spremnost da odustanu od ulaska u EU i milijardi evra zarad navodnog ostanka KiM u sastavu Srbije. Mogu da kažem da sam veoma razočaran ako je Vučić zaista odbio taj predlog - zaključuje Jakšić.

Dakle, Jakšiću nije dobar Vučić, ali ni narod, koji se naravno nikad ne bi složio sa nezavisnošću Kosova i Metohije.

Jakšić i njemu slični bi voleli da Srbiju vide na kolenima, a Kosovo u UN, međutim rukovodstvo Srbije odlučno je u svojoj nameri da štiti interese države i svoje građane na KiM