10.10.2022.

10:39

Foto: Informer

Vesti

VAS SA N1 ZANIMA DA LI ĆE BITI IZBORA, ONI KOJE VI PODRŽAVATE PROŠLI BI JOŠ GORE NEGO NA PRETHODNIM!

Predsednik Srbije odgovara na pitanja novinara

O vatrogascima 

– Radićemo na tome i rešavaćemo. Već ove nedelje ćemo doći sa zaključcima, a sve da se ne id eprotiv pravde. Želim i lično da se uključim. Mi Srbi kao većinski narod moramo da pokažemo veću inkluzivnost za druge narode. Od agencija do domova zdravlja. To će biti naša politika. I jednima i drugima sam rekao  ili ćemo zajedno ili nećemo raditi ništa.

– Svi žele da budu blizu Novog Sada i Beograda. Zato gradimo brze saobraćajnice… U Pazaru ima mnogo ljudi koji rade po dva, tri posla, ali neprijavljeni… Da se povećaju prihodi opštinama. Koliko god da pomognemo, nikada nije dovoljno. Zato su nam potrebni veći prihodi grada. A ovo nije lak posao. Mi nudimo Novi Pazar već dve godine svuda, jedna od četiri lokacije koje nudimo. Ali kad se desi da dovedemo solidnog investitotra, ostaje 50, 100 godina – istakao je predsednik.

– Siguran sam da hoće, da ćemo imati kroz različite nivoe najviše Bošnjaka u istoriji.

– Možda sam i bio upoznat sa situacijom u Sjenici od pre 3 meseca, ali sad, ne ljutite se, nisam se time bavio, bavio sam se projektima. Sve da hoću da stignem, ne mogu. Ne ljuti se na mene. Sad idem u Ivanjicu tamo da otvorim jedan put, posle natrag u Beograd jer imam mnogo važne goste sa kojima treba da razgovaram. Pitali smo ovi sa N1 koji su pitali za vrtiće u Pećincima, nikad nijedno dete ne sme da trpi. Problem mora da se reši i kao predsednik svih građana i uradiću sve da se taj problem reši. Krećemo u izgradnju vrtića, idemo u raspisivanje tendera, tako da rešavamo hitno problem.

O Ukrajini

Čini mi se da sam vam to, samo kao posmatrač, najavio šta će da se događa. Ja neću da komentarišem to, ali hoću da kažem da su akontacijske nafte otišle u nebesa. I zbog rasta dolara i zbog Emirati ne pristaju na maerički plan, ode sve u nebesa i još jedna opasnost je to za nas je to što je Ukrajina veliki izvoznik električne energije. Ako oni ne budu u mogućnosti da ne izvezu strujuu, biće pitanje koliko možemo da kupimo tu struju.

O Ponošu i Jakšić

– Videli ste sve u skupštini, ja već mesecima ne izgovaram imena politčkih protivnika, optuživali su me da ću da uvedem sankcije, pa su se pijavoli sa idejom da se uvedu sankcije… Ne osvrćem se na to i na grupe za pritisak. Jedino što sam govorio narodu je istina, šta možemo, a šta ne možemo da uradimo. Žele ključno da utiču na donošenje odluke rukovodstva Srbije, ne mare za interese Srbije. Naš posao je da gradimo. A to što će grupe za pritisak da rade protiv svoje zemlje, u to nemojte da sumnjate. I sad ja treba da brinem što su neki političari brinuli za svoj donji deo leđa? Za vas sa N1 da li će biti izbora. Plašim se samo da bi na svakim izborima prošli gore nego na prethodnim izborima.

O pomoći za mlade od 5. 000 dinara

– Za nas su to milioni, za građane je to 5. 000 dinara. To smo već uradili u junu. Kakvi su to izbori u junu? Kakvi su izbori u decembru? Ne možemo previše, ali to je naša pažnja prema vama. Da imaju posao, da imaju budućnost. Kad već možemo,. pa što ne bismo? Rekao sam sačuvajte malo para, kao da sam znala da će nafta i struja da odu u nebesa. Za to vam je potrebna ozbiljna država. Da ne propadnemo, da naše firme ne izgube u lancu snabdevanja i lancu proizvodnje. I koliko je moguće, za najsiromašnije ljude u zemlji najniža cena hleba. Zato povećavamo minimalac, plate, penzije i zato je velika horba i trka i veliko snalaženje hoćemo li uspeti. Želim svima mnogo uspeha i u Tutinu i Sjenici i hvala na divnom dočeku.