12.10.2022.

09:21

Foto: Beta

Vesti

I TAJKUNSKI MEDIJ KONAČNO SHVATIO! Vučić vodi odgovornu politiku za vreme energetske krize!

Evropa je krenula u potragu za alternativnim izvorima energenata, nakon uvođenja sankcija Rusiji. Trenutno najpopularnije adrese su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Brojni evropski lideri uputili upravo na Bliski istok, u pokušaju da obezbede mirnu i toplu zimu za svoje građane, kao i opstanak privrede i ekonomije, a kako izgleda, predsednik Vučić je najuspešniji u toj borbi.

Godinama su i levi i desni iz opozicije napadali Vučića da unazađuje Srbiju svojim prijateljstvom sa bin Zajedom i dobrin odnosima sa Saudijcima, a sada je svima kao dan jasno da predsednik povlači samo dobre poteze u trci za energentima kako bi osigurao građane Srbije. 

Da su Vučićevi potezi pravi, potrvdio je i tajuknski medij Nova.rs.

Informer

U tekstu se objašnjava da su se američki predsednik Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc, ali i Velika Britanija okrenuli bliskom Istoku u trci za energentima, te se navodi da u istoj trci učestvuje i predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nedavno sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije, princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije, energetike, a posebno u sferi obnovljivih izvora energije – iznosi se u tekstu i dodaje:

Pored produbljivanja veza sa Saudijskom Arabijom, Vučić je imao sastanak i sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Nahjanom koji je boravio u jednodnevnoj poseti Srbiji. Slučajno ili ne, Al Nahjan se nakon Srbije uputio u Rusiju, na razgovor sa Vladimirom Puinom. Nije Vučić jedini koji pokušava da oformi nove i poboljša stare veze sa Bliskim istokom, a cilj je svima jedinstven – energenti, energenti, energenti – navodi Nova S.

Iako im to sigurno nije bio cilj, ovim potezom tajkunski portal odao je priznanje Vučićevoj mudroj politici i borbi za interese naše zemlje.