14.10.2022.

09:50

Foto: Printscreen TV Pink

Vesti

NEKI SU MI REKLI DA VUČIĆ RAZMIŠLJA O OSTAVCI, MOLIM GA DA TO NE ČINI! Vučićević: Dok je on naš predsednik Srbija neće priznati Kosovo i uvesti sankcije Rusiji!

Vučićević je zamolio predsednika da to ne čini.

-  Ljudi, ajde da ovako postavimo stvar. Da li se iko od nas seća bilo kog srpskog lidera koji na ovako hrabar način nastupa pred stranim zvaničnicima. On je rekoa da je najveća greška to što smo dozvolili da pitanje Kosova rešava EU, i to kaže pred šefom delegacije EU. Dok je nama predsednika Vučića, ja se ne bojim za te pritiske sa svih strana. Ja kažem svima da budu spokojni i dok je tu predsednik Vučić Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i neće priznati Kosovo. Neke zabrinjavajuće stvari sam čuo, što mene brine. Neki kažu, da bi predsednik možda mogao da donese odluku, ne da ne daj Bože prizna lažnu državu Kosovo, nego da te odluke prepusti drugima na način što bi doneo nekakve političke odluke koje niko ne očekuje. Neki su mi rekli da razmišlja i o ostavci, u slučaju pritisaka da država ne bi mogla da podnese to - rekao je Vučićević.

On se osvrnuo na bolesnu kampanju koja stiže iz Hrvatske na adresu predsednika Srbije, ali i građane naše zemlje.

- Hrvati imaju prema Srbiji i Srbima politiku koja se svodi na bolesnu mržnju i učiniće sve, uvek i u svakoj prilici, da nanensu bilo kakvo zlo ili štetu srpskoj državi i srpskom narodu. Oni govore sve sami o sebi - rekao je Dragan J. Vučićević.

Kako kaže, Hrvati su instrument koji svira kako neko drugi diktira.

- Najbizarnije je to, da posle naslovne strane kada su Vučića prikazali kao Hitlera, oni kreću sa parolama koje kažu da oni sada trerbaju nekoga u Srbiji da optužuju da smo mi fašisti. Oni nisu instrument, uslovno govorim, koji muzičar uzme pa zasvira, oni se sami sviraju. Rade ono što im se kaže. Taj Picula vam je samo odjek, eho, izveštaja EU o napredku Srbiju. Vi kada to pažljivo pročitate, ove ključne zamerke o kojima se sada trubi, zapisane su u nevaldinom sektoru u Beogradu bez iakkve provere. 

Vučićević je objasnio da je Srbija jedinstvena u Evropi kao zemlja koja Rusiji nije uvela sankcije. Kako kaže, mi imamo našu politiku i apsolutno njaboljeg lidera koji se ne boji nijedne svetske zemlje.