19.10.2022.

10:16

Foto:

Vesti

OVA JE TOTALNO PROLUPALA! Vukomanović u tajkunskim medijima iznosi nebuloze: Vučić opravdava svaki Putinov ratni potez?!

Ona se u jednom delu intervjua osvrnula i uporedila Vučića sa nekadašnjim ambasadorom SFRJ Jugoslavije u Parizu koji je podržavao Staljina.

- Kada je 1953. godine iznenada preminuo Staljin, francuski novinari su pitali tadašnjeg ambasadora SFR Jugoslavije u Parizu za komentar. On je, verovatno i sam iznenađen, navodno odgovorio: Zna drug Staljin šta radi!” – objašnjava Dijana Vukomanović dodajući da je sutradan u novinama u Francuskoj osvanula ova izjava kao veliki naslov – komentar na iznenadnu Staljinovu smrt: “Zna drug Staljin šta radi”.

Ona u tajkunskom mediju navodi da se slično ponaša i predsednik Srbije.

- Slično se, kao i ovaj nesnalažljivi, ili pomalo duhoviti ambasador, ponaša i predsednik Srbije, Vučić. Šta god da Putin uradi u Ukrajini, Vučić ima stav: Zna drug Putin šta radi! Problem sa ovim stavom Vučića je što se takav stav u demokratskom svetu gleda kao na nasilno menjale granice, što je suprotno i principima UN, i OEBS-a, i interesima Srbije. Naročito u pogledu Kosova, koji ostaje problem zamrznutog konflikta - smatra Vukomanović.

Ovo bi, navodno, prema njenim rečima, trebalo da znači da Vučić opravdava svaki Putinov ratni potez?! 

Izgleda da ona ne zna više ni šta priča niti da "meri" to što govori. Da je pažljivo slušala obraćanja predsednika Srbije znala bi da Srbija vodi svoju politiku, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da vodi svoju samostalnu politiku.