20.10.2022.

21:57

Foto: TVPrva/Printscreen

Vesti

POZIVAJU NA PROTESTE ISPRED INFORMERA, A CITIRAJU BELIVUKA I RADE INTERVJU SA OSUĐENIM PEDOFILOM I SILOVATELJEM! Vučić o dvostrukim aršinima tajkunskih medija!

Vučić je rekao da mu je krivo što u prvom trenutku nije mogao da reaguje i komentariše celu priču, jer je on predsednik svih građana i ne može da izražava lični stav. Nakon toga govorio je i o protestima koji su održavani ispred redakcije Informera, ali je naveo i konkretan predlog za promenu situacije u društvu.

- Interesantni su mi ti protesti iz mnogo uglova. Gadim se ljudi koji se iživljavaju na deci i na ženama. Pošto sam predsednik, moram da vodim računa kako se izražavam. Interesantno mi je da nema protesta kada se citiraju Belivuk, Miljković i ostali koji su počinili monstruozna krivična dela. Da ne kažem da su ovi mediji koji su pozivali na protest ispred Informera radili intervju sa osuđenim pedofilom i silovateljem, homoseksualcem. Njega su pustili u novine, a danas kažu da on nije učio decu o silovanju već je pričao o kulturi. Kažu da je cenjen u društvu, neka ga nose kući, sličan se sličnom raduje. Zvanično šta ću da učinim, podneo sam Vladi Republike Srbije i predsednici akt za izmenu krivičnog zakonika koje se tiču povećanja kazni za silovanje, objljubu nad detetom, nasiljem u porodici i nemoćnim licima. Do sada je bila kazna od pet godina za silovanje, sada može i 25 pa čak i doživotna. Ako je učinjeno delo prema maloletnom licu, od 20 pa do doživotne. Isti slučaj je i sa nemoćnim licem i detetom. Upetostručio sam minimalnu kaznu, a za najteža dela sam uporedio sa najtežim delima i ubistvima. Za nasilje u porodici do sad bilo od tri meseca do tri godine, sada je predlog od šest meseci do pet godina. Nadam se da će Vlada ovaj akt da usvoji - rekao je predsednik Srbije.