21.10.2022.

07:22

Foto: Tanjug

Vesti

UZIMA POSLANIČKU PLATU, A SPRDA SE SA SKUPŠTINOM SRBIJE! Ćuta nas za*ebava za naše pare!

Verovali ili ne, Jovanović je ovu svoju 'genijalnu' ideju formalno predložio amandmanom za izmene zakona o ministarstvima!?! U tom dokumentu Jovanović tvrdi da je državi potrebno ovo ministarstvo jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić 'odlučuje o svemu, dok se ministri ni za šta ne pitaju'.

Samo jedan resor

Jovanović je u amandmanu napisao i da je Srbiji potrebno samo ovo ministarstvo, dok je sve drugo višak i nepotrebno!?!

Informer

Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

'Smatram da je potrebno ukinuti sva ministarstva predložena zakonom o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima i u umesto njih ustanoviti samo jedno Ministarstvo za sve i svašta - Aleksandar Vučić. S obzirom na činjenicu da se ministri u prethodnom sazivu nisu pitali ništa, kao što se i budući ministri neće pitati ništa, već o svemu odlučuje Aleksandar Vučić. Imajući u vidu krizu u kojoj se nalazimo i svakodnevna poskupljenja osnovnih životnih namirnica, kao meru štednje predlažem osnivanje jednog Ministarstva za sve i svašta - Aleksandar Vučić, umesto svih ostalih', doslovce je napisao Jovanović, koji, inače, kako je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, prima mesečnu poslaničku platu od 132.000 dinara!

Komentarišući ove navode, šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov kaže da 'misli da je Ćuta vrlo ozbiljan i da je ovaj predlog plod dubokog promišljanja, analize, znanja i iskustva'.

Miroslav Aleksić u zakon hteo da stavi Deda Mraza

Aleksandar Jovanović Ćuta nije prvi poslanik koji se sprda i ne poštuje Skupštinu, u kojoj prima platu. Tako su 2016. godine poslanici Miroslav Aleksić, Marko Đurišić, Goran Bogdanović, Nenad Konstantinović i Zdravko Stanković, članovi poslaničkog kluba Socijaldemokratske stranke i Narodnog pokreta Srbije, predložili da se u Zakon o komunalnim delatnostima stavi član koji je glasio: 'stvaranje uslova za nesmetan i po imovinu i zdravlje i život ljudi bezbedan prolaz Deda Mraza 31. decembra'!?!

- Takođe, mislim da on ozbiljnije od ovoga ne može. To je maksimum. Međutim, zakon o ministarstvima govori kako političke snage gledaju na pitanje organizacije i strukture vlade. Zelenović i Ćuta bi ovako uredili ministarstva samo da mogu. Građani treba da znaju da bi ovo i bilo sprovedeno u delo kada bi razne Ćute došle u priliku da budu na vlasti. Istovremeno, verujem da će Ćuta svoj genijalni plan predložiti i gospođi Violi fon Kramon, čim je bude sreo, da je sprovedu tamo gde su 'Zeleni' na vlasti - ističe Jovanov.

Informer

Poslanik SPS Đorđe Milićević naglašava da nije ni očekivao ozbiljan i odgovoran pristup Jovanovića.

- Nisam siguran da je na pravi način shvaćena uloga i značaj parlamenta, kao najvišeg organa zakonodavne vlasti. Ovo je elementarno nepoštovanje dostojanstva Skupštine, ali i potcenjivanje građana koji su glasali za ovu osobu. Siguran sam da ni oni ne podržavaju ovakav način ophođenja. Baš ovaj amandman dokazuje da se, u pravom smislu reči, baš sve i svašta može pričati. Suština je da nikako ne mogu da shvate da je mnogo političara u Srbiji, a da je samo jedna Srbija. Ako već ne mogu i ne umeju da pomognu, molim ih da ne odmažu. Kroz rasprave o ovakvim amandmanima gubi se dragoceno vreme za Srbiju - upozorava Milićević.

Nema ideje

Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo ocenjuje da je moglo da bude tretirano kao loša šala u društvu ili na ulici.

- Oni koji se deklarativno bore za Srbiju pokazuju nepoštovanje ne samo države nego i položaja poslanika. Ako su smatrali da treba da postoji manji broj ministarstava, onda je trebalo da daju svoj obrazloženi predlog. Nalaze se na mestu gde se njihov glas sluša. Ovako pojedini poslanici samo pokazuju da konkretnih predloga i ideja nemaju. Nalazimo se u jako teškoj situaciji, kao i Evropa, i potrebno je ujedinjenje pametnih i patriotski nastrojenih ličnosti. Ovakvi 'amandmani' samo olakšavaju glasanje na sledećim izborima - zaključuje Zirojevićeva.