21.10.2022.

16:58

Foto: printscreen

Vesti

DOBIO SAM DOKUMENT OD KVINTE, TIČE SE KOSOVA I METOHIJE! Vučić u Leskovcu na izgradnji stadiona govorio i o papiru koji sve zanima!


Vučića su dočekali fudbaleri FK Dubočica i uručili mu poklon - uramljeni dres na kome piše broj 10 A. Vučić FK Dubočica.

Predsednik je zahvalio i poželeo da imaju više uspeha, i poručio im da će na tom stadionu moći da igraju utakmice već od 2. ili 3. aprila naredne godine.

Vučić je dodao da je će Leskovačani dobiti lep stadion na kome će ljudbitelji fudbala uživati.

"Biće kao na najlepšim stadionima u Evropi", istakao je Vučić.

Rekao je da je Leskovac možda i najviše napredovao kada je reč o lokalnim finansijama, s obzirom da su ranije imali dugove.

Sada su za primer, naveo je Vučić.

Poručio je lokalnim čelnicima da budu štedljivi i čuvaju pare za zimu.

"Sve što su viši računi i evropskim zemljama, to će ljudi više da se vraćaju kod nas", rekao je Vučić.

Pitao je predstavnike grada, a na prethodno pitanje novinara, kako će se zvati stadion i predložio da za ime pitaju građane na konkursu.

Vučić je kazao da će i stadioni u Zaječaru i Loznici koji se grade biti završenu u periodu od februara do aprila sledeće godine.

Projekat izgardnje gradskog stadiona je vredan 2,4 milijarde dinara.

Obilasku prisustvuje i ministar sporta Vanja Udovičić.

Dokument Kvinte tajna, tiče se KiM

Što se tiče dokumenta, nismo se dogovorili da ga objavimo. Neke stvari možemo, neke ne možemo da ispunimo. Dokument se tiče Kosova i Metohije. Naši zapadni partneri zabrinuti su da ne dođe do eskalacije sukoba.


Stari Gradski stadion u Leskovcu srušen je i u julu 2021. godine krenulo se sa izgradnjom novog.

Novi stadion gradi konzorcijum od nekoliko firmi na čijem se čelu nalazi novosadski GAT.

S obzirom na to da je krajnji rok za završetak radova 24 meseci, fudbaleri GFK Dubočice svoju prvu utakmicu na novom stadionu trebalo bi da odigraju na startu prolećnog dela sezone 2022/2023.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ranije je izjavio da je zadovoljan kako radovi se radovi odvijaju i naveo da na izgradnji ovog objekta radi svaki dan do 100 radnika.

Dodao je da za stadion postoji i projekat ozelenjavanja, čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora.

Kazao je da će po završetku radova biti neophodno naći telo koje će održavati prostor, kao i da će Grad probati da uloži 100.000 evra u solarne panele.


Istakao je da će novi stadion objediniti sportski kompleks zajedno sa halom i bazenom SC Dubočica, pa će Grad moći da ponudi treninge i pripreme za sve vrste sportova.

Dok traje izgradnja stadiona, fudbaleri GFK Dubočice i fudbalerke Lavice koriste stadione u Mrštanu i FK Sloge.

Predsednik Vučić ranije je rekao da će stadion u Leskovcu podići vrednost stanova i zemljišta, ali i biti novi centar grada.

Takođe, kazao je da su ovakvi projekti od presudnog značaja za omladinu, negovanje sportske kulture i razvijanje zdravih navika.

Predsednik je 2019. godine, kada mu je predstavljen projekat za stadion u Leskovcu, naveo da će se moderni stadioni graditi i u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu i Vranju.