23.10.2022.

08:15 >> 10:50

Foto: printscreen

Vesti

SOCIJALISTI ODLUČILI! Dačić se obratio javnosti - Evo ko će osim njega biti u novoj vladi i koji su im resori pripali!

10.45 - Dačić se obraća javnosti posle sednice Predsedništva SPS

- Odlučili smo da Branko Ružić bude kandidat za ministra prosvete. Kao što je predsednik Vučić najavio, ja ću biti zamenik premijera, ministar spoljnih poslova i koordinator svih službi bezbednosti. Tu će biti i Novica Tončev, kao i Đorđe Milićević oko čijih ćemo se nadležnosti u novoj vladi naknadno dogovoriti. Ministar iz naše koalicije biće i potpredsednik Jedinstvene Srbije Rade Basta, koji će biti na čelu resora privrede - rekao je Dačić.

Novina je da će se timu iz Nemanjine 11 priključiti i socijalista Đorđe Milićević, koji će biti za sada ministar bez portfelja.

Lider partije Ivica Dačić u SPS je stigao oko 8.40 časova, a na sednicu Predsedništva došli su i Ðorđe Milićević, Branko Ružić, Snežana Paunović, Dušan Bajatović, Novica Tončev, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić-Dejanović, Vladimir Zagrađanin i drugi.

Informer

Predviđeno je da se Dačić obrati medijima u 10.30 časova.

Skupština Srbije je u petak usvojila izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što predstavlja prvi korak ka formiranju nove Vlade Srbije, tako da se očekuje da Dačić danas saopšti ko će od socijalista biti u budućoj Vladi.

Početak rasprave o novoj Vladi Srbije očekuje se sledeće sedmice u Narodnoj skupštini.