27.10.2022.

09:47

Foto: Tanjug

Vesti

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM! Rakić: Dobili smo čvrste garancije od predsednika da će država biti uz srpski narod sa Kosmeta

Predsednik Srpske liste Goran Rakić nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio je da su dobili čvrste garancije predsedika da će država biti uz srpski narod sa KiM.

Dobili smo čvrste garancije da će država Srbija biti uz svoj narod. Nakon ovog sastanka, Vučić ima sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon čega će se obratiti građanima. Vučiću smo jasno rekli i tražili da ukoliko kosovske specijalne snage ili bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, a naša imovina su i te tablice, i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor i biće to otpor narorda. Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija odvijati. Miran demokratski nenasilan otpor naroda, koji nažalost, ne znam ni ja a ni niko u šta će se pretvoriti i šta ćese izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduziman našu imovinu. Čestitao bih našim građanima, koji prethodnih dana trpe pritiske.

Dodao je da Srbi sa KiM veruju samo Vučiću i državi Srbije.

Ako Priština krene nasilno, blokiraćemo sve prilaze – rekao je Rakić.

Informer

Tanjug

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM...

Nakon razgovora, predviđene su izjave za medije.

Posle sastanka predsednika Vučića sa Srbima sa KiM, biće održana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Srpska lista je u sredu uputila pismo predsedniku sa zahtevom za hitan sastanak, zbog najava iz Prištine da će od 1. novembra početi sa otimanjem imovine građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, što izaziva strah i neizvesnost kod Srba.

Rok za preregistraciju tabilca na Kosovu i Metohiji ističe, 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, i pored zahteva EU, odbija da ga produži.