27.10.2022.

10:16

Foto: Tanjug

Vesti

RAKIĆ POZVAO SRBE NA KOSOVU NA OTPOR! Svim demokratskim sredstvima, a ako Priština primeni nasilje, onda ćemo i na to odgovoriti kako budemo morali!

- Predsedniku smo rekli da ćemo, ako krenu da nam otimaju kola, blokirati sve prelaze od severa do juga - izjavio je Rakić i objasnio da će Srbi odgovoriti svim demokratskim sredstvima, a ako Albanci promene nasilje, odgovoriće istom merom!

Rakić je istakao da su dobili čvrste garancije od predsednika Vučića a će država biti uz srpski narod sa KiM.

– Dobili smo čvrste garancije da će država Srbija biti uz svoj narod. Nakon ovog sastanka, Vučić ima sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon čega će se obratiti građanima. Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija odvijati. Miran demokratski nenasilan otpor naroda, koji nažalost, ne znam ni ja a ni niko u šta će se pretvoriti i šta ćese izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduziman našu imovinu. Čestitao bih našim građanima, koji prethodnih dana trpe pritiske.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM...

Sastanak u Palati Srbija počeo je u 10 časova, a obraćanje predsednika Srbije očekuje se oko 11 časova.