01.11.2022.

15:45 >> 16:32

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

NOVI DIVLJAČKI NAPAD NA INFORMER! Aktivisti tzv. "Ženske solidarnosti" uništili ulaz u zgradu u kojoj se nalazi naša redakcija, napadali ljude, pretili ubistvima!

 

Pasaž na Terazijama i ulaz u zgradu u kojoj se nalazi Informer uništeni su ispisivanjem uvredljivih grafita i prosipanjem boje, a bacane su i dimne bombe, paljene baklje i druga nedozvoljena pirotehnička sredstva! Tokom nasilnog protesta napadnuto je i nekoliko vozača koji su pokušavali da Terazijama prođu svojim vozilima, dok je farbom isprskan i najstrašnije izvređan i jedan mladić zaposlen u stranoj firmi čije se sedište nalazi u zgradi u kojoj i redakcija Informer!?!

Informer

Ekstremno agresivni aktivisti "Ženske solidarnosti" sve vreme su uzvikivali uvredljive parole i pretnje upućene našem glavnom uredniku Draganu J. Vučićeviću i pozivali na zabranu, spaljivanje i uništavanje naše redakcije!

Nova S i N1: Baš je super što je Informer napadnut!?

Hejterski mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka, Nova S i N1, danas su gotovo oduševljeno izvestili o napadu na Informer objavivši da je to bio "miran protest" (!?!) tokom koga su "aktivisti blokirali saobraćaj dok se na Terazijama izvijao roze dim"!?!

Kada, dakle, huligani napadaju Informer, to je "miran protest" i "baš je sve super i roze"?!

A da li bi bilo isto tako "kul" da je neko napao njihove redakcije?

Vlasnici zgrade u kojoj se nalazi naša redakcija podneli su krivičnu prijavu protiv organizatora skupa, a i mi ćemo zatražiti pravdu pred nadležnim sudovima. Svi aktivisti koji su divljali ispred Informera snimljeni su bezbednosnim kamerama i protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Informer

UNS i dalje ćuti?!

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević pozvao je nadležne državne organe da preduzmu sve zakonske korake kako bi sprečili nasilje nad novinarima našeg lista.

- Ako se ovi nazoviaktivisti, a zapravo najstrašniji huligani i nasilnici iz takozvane "Ženske solidarnosti" ne kazne u skladu sa zakonom, neće mnogo proći a oni će počiniti teško krivično delo! Plašim se da su danas i bukvalno ugroženi životi svih novinara i urednika Informera! - upozorio je Vučićević, koji je naglasio da je skandalozno i sramotno to što Udruženje novinara Srbije (UNS) i ostala profesionalna udruženja ćute i odbijaju da i jednom jedinom rečju osude napad na našu redakciju.

Ludo! Napadaju nas jer smo silovatelja vratili u zatvor?!

Kao razlog za novi protest i divljački napad na Informer nasilnici su ponovo naveli intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem koji je naš list objavio početkom oktobra.

Aktivisti takozvane 'Ženske solidarnosti' prećutali su, naravno, da je Milošević upravo na osnovu tog našeg intervjua uhapšen i sklonjen sa ulica na kojima je bio pretnja za sve žene!?!

Zvuči ludo, ali je tako - Informer napadaju zato što je pomogao državi da uhapsi serijskog silovatelja pre nego što počini neko novo, strašno krivično delo!?!

- Ti iz UNS-a i svi ostali ćutali su i kad su, pre tri nedelje, ovi isti ekstremisti mene fizički napali. Ćute i sada. A ja ih samo pitam: A šta bi bilo, gospodo, da neko na ovaj način napada N1, "Danas" ili bilo koji drugi medij?! Da li biste i tada ćutali? I zašto ne biste? - rekao je Vučićević.

Nadležno tužilaštvo naložilo je istragu napada na Informer.