04.11.2022.

13:59

Foto: Printscreen

Vesti

PETKOVIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI: Kurti je zadao smrtonosni udarac BRISELSKOM SPORAZUMU!

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Petković se se medijima obraća u Pres sali Vlade Republike Srbije.

- Aljibn Kurti je zadao smrtopnsoni udarac sporazumu iz Brisela. Zbog svega ovoga očekuje se odgovor države Srbije. Dakle, ovo ponašanje Aljbina Kurtija je kap u prepunoj čaši. Ovako ponašanje Prištine je prevršilo meru, pravo je pitanje da li je juče neko sa Zapada čuo Aljbina Kurtija i time je ponizio EU, Srbe sa KiM i Briselski sporazum. Ili niko sa Zapada nije čuo to, pa zato nemamo reakcije.

Informer

- Kurti bi sada da smenjuje direktora direktorata Sever, i time opet da krši sporazum. Direktora direktorata policije na severu KiM bira srpski narod sa severa KiM u liku četiri gradonačelnika sa Severa koji predlažu ime tog direktora direktorata. Kurti to uništava. Ne zanima ga takav izbor, ne zanima ga formiranje zajednice srpskih opština. Zbog ovakvog ponašanja Prištine i namere da pritisne srpski narod, naš narod će odgovoriti jedinstveno i složno. Veoma je nap narod uzenimer i juče je predsednik Srbije Aleksanda Vučić više od 7 sati razgovarao i na više lokacija, ali i sa više naših ljudi. Oni su svi jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima, da brane slobodu kretanja. Predsednik im je rekao da ih razume, ali i da razume sve posledice do kojih može da dođe. Naš narod na KiM je rekao da razume predsednika, ali i da ne želi da napušta svoje vekovno ognjište.

- Kurti je smenio Nenada Đurića samo što je stao u odbranu policajaca koji ne žele da izdaju nikakve ukore srpskom narodu na severu KiM, srpski narod ima izdate svoje legitimne tablice KM i ne žele druge. Toliko što se tiče mog današnjeg obraćanja.

- Kada vas sateraju u ćošak, kada vam ne daju šansu da odgovorite, to je apsolutno neprihvatljivo.