17.11.2022.

16:37

Foto: sns.org.rs

Vesti

SANDRA BOŽIĆ: ĆUTA PATI OD SELEKTIVNE AMNEZIJE

Iako Ćuta pati od selektivne amnezije, svi se dobro sećaju njegovih početaka koji datiraju od neuspelog zahteva da gradi mini-hidroelektranu, a kad je to propalo, onda je naprasno stekao ekološku svest. U trenucima očaja, skupio je sa koca i konopca oko sebe ekipu istaknutih lažnih ekologa, koji se utrkuju ko će izreći gnusniju laž na račun predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Pokušavajući da različitim neistinama zatrpa sopstvene budalaštine, neretko se uplete u mrežu svojih laži.

Iz njegovih nastupa često smo mogli da čujemo kako poziva na "mirne eko-proteste", a onda se neretko dogodi da imamo situaciju kao na Starici gde su njegove pristalice i kriminalci razbijale glavu kineskim radnicima, palili mašine i pozivali na proterivanje i spaljivanje kuća investitora. I pored svega toga Ćuta ne odustaje, već brani napadače, govoreći da se radi o mirnim protestima i o ljubiteljima prirode. Pretpostavljam da je nasilje, krv i zastrašivanje jedina alternativa koju nudi i da su to projekti koji će podići "ekološku svest".

Najočigledniji dokaz manipulacije lažnog ekologa jesu upravo rezultati izbora u Gornjim Nedeljicama gde su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odneli ubedljivu pobedu, a gde je on danonoćno ispredao laži o Rio Tintu ne bi li osvojio par glasova. Nisam sigurna na koji način pravda svoje loše rezultate, ali mi se nekako čini da je narod oduvek znao da prepozna prevaranta.

Videli smo i na zasedanjima Skupštine da nije problem da od sebe napravi klovna kako bi skrenuo pažnju medija, ali često sedne na svoje mesto podvijenog repa. U naletima besa, pred kamerama iscepa novine, unosi cigarete i mleko u salu radi performansa, a još čekamo da se u skupštinskom holu pojavi sa dve koze što je sam obećao ili da se potuče.

Ekologija podrazumeva ljubav prema prirodi, ali to Ćuta ne može da oseti jer je ljubav prema novcu jedino što ga pokreće da u saradnji sa mrziteljima svega srpskog fabrikuje samo neistine.