17.11.2022.

17:56

Foto:

Vesti

VEČERAS TV PREMIJERA FILMA O BRANKU PEŠIĆU "GRADONAČELNIK"! Vesić: Uživajte u priči o njegovom Beogradu koga se nostalgično sećamo

Ovim povodom oglasio se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, od koga je i potekla ideja o snimanju ovog dokumentarca.

- Duška Jovanić i Vuk Dapčević rekoše u današnjem intervjuu Politici da je ideja da se snimi film bila moja. To je tačno, ali ovog filma ne bi bilo bez njih dvoje, Duške i Vuka, scenariste i reditelja. Kao i njihovog truda, posvećenosti i energije. Uživao sam u svakom trenutku zajedničkog rada i bio privilegovan da zajedno sa njima u montaži učestvujem u rađanju filma. Hvala im na tom iskustvu, prijateljstvu i saradnji.

Informer

Nas troje uz pomoć desetine ljudi koji su radili na filmu uspeli smo da ovim delom sačuvamo lična svedočenja Brankovih saradnika o jednom od najboljih gradonačelnika Beograda.

U međuvremenu naš sjajni vajar Marko Kratohvil izvajao je spomenik Branku Pešiću. Spomenik, čije je vajanje bila moja ideja, ovih dana se završava. Verujem da će brzo biti postavljen tamo i gde je predviđeno u pešačkoj zoni u centru Zemuna. Ove godine obeležavamo 100 godina od Brankovog rođenja, a 4. februara naredne godine navršava se 37 godina od njegove smrti.

Uživajte večeras u divnoj priči o Branku i njegovom Beogradu koga se nostalgično sećamo - napisao je Vesić na Fesjbuku.