21.11.2022.

15:02

Foto: printscreen

Vesti

Beriša: Na severu lažna država Kosovo više ne postoji

- Politički spektar, sa akcentom na lidere opozicije i albanski narod Kosova, treba da bude upozoren na povratak ustavnosti teritorijalnom integritetu, kakav imamo u nacionalnoj zastavi. Prvi zadatak opozicije je da zaustavi vlast i izdaju kroz takozvani Plan u dva dela 'biraj ili ostavi' jer me briga!? -piše on i nastavlja:

- Pa hajde da vratimo teritoriju Kosovu kako ima Mapu na zastavi ili promenimo zastavu, i stavimo ’novu kartu’, a da ne izgubimo one delove kojima ne upravljamo, odnosno koji su ostali van državnih institucija. Institucionalna kontrola na preko 17% teritorije na severu zemlje, sa trendom širenja. Vlada Kosova nema mandat za kvislingita. Svako ko tvrdi da predstavlja Kosovo u pregovorima mora se pojaviti u Skupštini Kosova pre odlaska i nakon povratka. Svaki pokušaj drugačijeg postupanja je državna izdaja i protivustavan čin - zaključuje se u statusu.

Ovaj Berishin tekst dolazi u trenutku kada se u Briselu nastavljaju razgovori između tzv. Kosova i Srbije o pronalaženju rešenja za pitanje nelegalnih registarskih tablica.