23.11.2022.

18:29

Foto: Ministarstvo saobraćaja

Vesti

DOZVOLE IZDATE JOŠ 2010. DOK JE VUK JEREMIĆ BIO NA VLASTI! Ministar Vesić demolirao lažove iz Narodne stranke i tajkunskih medija! (FOTO)

Vesić se oglasio na Tviteru i istakao da je proverio, kako je i obećao, da li je investitor monstruoznog bespravnog objekta na reci Vidrenjak u Tutinu imao saglasnost Srbijavoda.

- Danas je Republička inspekcija počela nadzor - naglasio je Vesić.

Ministar je istakao da je "utvrđeno da je investitor imao saglasnost Republičke direkcije za vode Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede koja je izdata 30. 12. 2010. godine."

Dakle, investitor monstruoznog bespravnog objekta na reci Vidrenjak u Tutinu imao je saglasnost Srbijavoda, što jeste nemar vlasti kako poručuju iz Narodne stranke, samo što su zaboravili da naglase da je taj nemar bio 2010. godine, a to je, ukoliko su zaboravili, bilo kada je Vuk Jeremić bio na vlasti.

- Ta saglasnost danas ništa ne vredi jer je objekat bespravan ali sada znamo da je bilo takvih državnih službenika koji su bili spremni da izdaju ovakav akt. Juče mi je neko zamerio da se ponašam kao da nemam veze sa ministarstvom u prethodnom sazivu što nije tačno - napisao je Vesić na Tviteru i dodao:

- Meni je svejedno ko je bio na vlasti 2010. godine kada je ova vodna saglasnost izdata. Tu saglasnost nije smeo niko i nikada da izda i sramota je za državu kada god se dogodilo. Republička inspekcija nastaviće sa nadzorom i javnost ćemo da obavestimo o rezultatima i merama.