24.11.2022.

11:42

Foto: Tanjug

Vesti

VUČIĆ O EP: Ajde što traže da uvedemo sankcije Rusiji, to čine sve vreme, ali ne znam što se krije da nam traže da priznamo Kosovo? Hvala, nismo zainteresovani!

– Kako se naši mediji ponašaju, oni koji su prenosili vesti iz EP, nisu doneli ni rezoluciju, već preporuke. Mnogo važnije je suština teksta, nisu u pitanju samo sankcije, jer postoji jedan deo javnosti koji bi da disciplinuju predsednika i vlast… preskočili su da pročitaju naciji onaaj deo koji govori o preporukama da moramo da priznamo nezavisno Kosovo. Pa pitam sve te ljude što ste sto sakrili, da obavetsimo narod šta je to što traže od nas? Tu priču slušam 270 dana. Od nas traže međusobno priznanje. Krije jedan deo naše medijske i političke javnosti jer bi se tako zanlo šta stvarno žele Srbiji. Alijev je juče rekao jednu važnu, samostalnost i nezavisnost država - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Vi ste napravili da Srbija bude slobodarska u svetu. To se ogleda u načinju donošenja odluka i u tome da li je samosvojna da bira svoj put. Potvrđuju se moje reči, da sve i uvedemo sankcije, potapšali bi nas po ramenu, a onda bi izašli sa tim da priznamo Kosovo. Nisam se naročito uznemirio zbog njihovih preporuka. Dokon pop jariće krsti, sve im ide po loju, da su sad zabrinuti za naše preporuke. Umemo sami da donosimo odluke i dobro razumemo potrebe naše zemlje. Mi ćemo da nastvimo da slušamo sve, a odluke ćemo da donosimo u najboljem interesu naše zemlje.