02.12.2022.

09:26

Foto: mbpi.gov.rs

Vesti

POPOVIĆ: Puna podrška predsedniku Vučiću!

Srbomrzitelj Кurti je, kršeći sve ugovore i dogovore, vođen isključivo svojom bolesnom  opsesijom da protera Srbe sa Кosova, pronašao par izdajnika u našem narodu, poput  Nenada Rašića i Rade Trajković, da mu služe.

Ne može se drugačije, nego kao izdajnik, nazvati onaj koji služi separatistima, a ne  Srbiji, svojoj otadžbini.

Ćutanjem na ovo očigledno kršenje briselskih sporazuma, zapadni mentori albanskih  separatista takođe su do kraja ogolili svoje namere.

Njihov cilj je da položaj države Srbije na Кosovu, kao i položaj Srba, bude što slabiji,  a sve kako bi Srbija u pregovaračkom procesu bila što slabija. Zajednica srpskih  opština, ako bi ikada i bila formirana, bila bi obična nevladina organizacija bez  ovlašćenja, koju separatisti mogu da ukinu kada god požele. 

Međutim, separatisti i njihovi zapadni mentori uopšte ne poznaju srpski narod i njegovu  volju da sačuva svoju državu i svoju slobodu. Više nego ikada, Srbi će biti ujedinjeniji i jači u otporu ovakvim nelegalnim i  nelegitimnim odlukama separatista, i sa gnušanjem će odbaciti izdajnike koji im služe.  Izražavam punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću na čvrstoj i jasnoj poziciji da  se nikada ne prihvate ove odluke Кurtija i njihovih separatista i terorista, kao i da se,  na sve moguće načine, pomogne naš narod na Кosovu i Metohiji u teškim vremenima koja  dolaze. Važno je da se svi, ujedinjeni oko državnog rukovodstva, još odlučnije borimo za  naše Кosovo, našu svetu zemlju.