03.12.2022.

14:20

Foto: printscreen

Vesti

VUČIĆEVIĆ: Vučićeva crvena linija - najvažniji i najkonkretniji zalog srpske budućnosti!

Srbija naprosto više ne može i neće da trpi. Srbija mora da se suprotstavi zločinačkom planu čiji je krajnji cilj etničko čišćenje Kosova i Metohije. Srbija nikada više neće dozvoliti 'Oluju' i niko u svetu, niko u regionu ne sme ni da pomisli da je moguće nekažnjeno, bez ozbiljnih posledica, proterivati i ubijati Srbe koji su krivi samo i jedino zato što su Srbi.

Vučićeva zakletva: 'Bolje da me nema nego da vam predam najveću svetinju' najbolji je, najvažniji i najkonkretniji mogući zalog srpske budućnosti. To vam je ona famozna crvena linija, nikad jasnije i preciznije iscrtana. Jer, svi mi, braćo i sestre, zaista više nemamo kud, ne možemo nazad, jer iza nas je Srbija. Nema povlačenja, predaja nije opcija! I to nisu samo jalove zakletve i samo zvečeće parole već je to jedini mogući put, jedina moguća politika.

Vučićeva zakletva:
'Bolje da me nema nego da vam predam najveću svetinju' najbolji je, najvažniji i najkonkretniji mogući zalog srpske budućnosti. To vam je ona famozna crvena linija, nikad jasnije i preciznije iscrtana"

Da, ali šta će sada biti, pitaćete vi. Pa biće šta biti mora. Biće, da se ne lažemo, onako kako zapadni gospodari mira i rata budu odlučili, biće taman onako kako oni budu izračunali da im se isplati. A na nama je sada da im poručimo - jasno, glasno i složnije nego ikada ranije - da ćemo se boriti, da će naša država zaštititi svakog Srbina i na Kosovu i Metohiji i svuda u regionu. Pa nek onda računaju, svi oni u Prištini, ali i u Berlinu, Londonu, Parizu, Briselu, Vašingtonu, neka pažljivo saberu i oduzmu i vide šta im se i da li im se isplati.

Mi i dalje molimo za mir, radimo i činimo sve da obezbedimo najbolju moguću budućnost za našu decu i naše unuke - Srbiji, državi sa najvećom prosečnom platom, najvećim rastom BDP-a i najviše investicija u regionu, nikako, jelte, nije u interesu rat - ali ta činjenica nikako ne znači da se plašimo ili da nećemo braniti ono što je naše. Onaj ko sumnja, onaj ko misli da bi predsednik Vučić i sekundu oklevao ako bi neko, bilo ko, napao Srbiju i Srbe, taj je ili glup ili je mnogo glup.

p. s. Kada je 28. jula 1914. oko podneva u niškom hotelu 'Evropa' dobio telegram kojim je Austrougarska objavila rat Srbiji, tadašnji premijer, veliki Nikola Pašić rekao je: 'Naša je stvar pravedna, Bog će nam pomoći.' I pomogao je. I opet će.