04.12.2022.

22:34

Foto: printscreen

Vesti

Tajkun i Ponoš se složili: Mora da postoji neka stranka u Srbiji koja će da prizna nezavisno Kosovo!

Izjave i naslovi koji dominiraju poslednjih meseci u tajkunskim medijima jasno pokazuju koliko im nije stalo do Srba na KiM, kao ni do mira i stabilnosti, ali ovaj put su prešli svaku granicu.

Pošto su njima izgleda mir i stabilnost tabu tema, a slobodna i stabilna Srbija na čelu sa Vučićem trn u oku, ne birajući sredstva, ovaj put su se Zdravko Ponoš i tajkun Dragan Šolak udružili, uporni da zagorčaju život narodu u Srbiji.

Naime, na televiziji “Nova S” koja je u vlasništvu tajkuna Šolaka, urednica pomenute televizije Jelena Obućina se gnevno zapitala “Čekajte bre, da li je normalno da nema u Srbiji ni jedne stranke koja će da prizna nezavisno Kosovo?”.

Novoizabrani potpredsednik stranke Zdravka Ponoša, Duško Lopandić, spremno je dočekao ovo pitanje, pa odgovorio bez srama:

To je ono što je situacija u Srbiji, ona je rezultat jedne evolucije koja se dešavala. Da li je to normalno? I jeste i nije – rekao je Ponoševac.

Ovim su Šolak, kao vlasnik televizije, na kojoj se mogla čuti ova skandalozna izjava i još skandaloznije pitanje voditeljke, zajedno sa Ponošem praktično poručili: Mora da postoji neka stranka u Srbiji koja će da prizna nezavisno Kosovo!

Verovatno i postoji takva stranka, i postojaće, ali to sigurno neće biti stranka koju predvodi Vučić.

Jasno je da je opoziciji i tajkunima Vučić kriv zato što nije priznao nezavisno Kosovo, jasno je da će im biti kriv sve dok god bude vodio svoju zemlju i narod u svetlu budućnost, a to znači da će zauvek biti njihov kamen spoticanja. Jer predsednik će pre glavu dati, nego li Kosovo koje je srce Srbije odvajkada.