10.12.2022.

10:54

Foto: printscreen

Vesti

BOLEST MOZGA STRANKE SLOBODE I PRAVDE! Šiptari terorišu Srbe, a Đilas i Marinika guraju 'Kosovo' u EU

Dok šiptarski ekstremisti na čelu sa "premijerom" Aljbinom Kurtijem terorišu Srbe na Kosovu i Metohiji, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i njegova desna ruka Marinika Tepić guraju lažnu državu u Evropsku uniju!?

Zvuči neverovatno, ali je istina - Marinika Tepić je zvanično podržala "evropski put" takozvanog "Kosova" stavivši potpis na deklaraciju Naprednog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu kojom se pozdravlja namera Prištine da do kraja godine podnese zahtev za članstvo u Evropskoj uniji! Osim Tepićeve, potpis na taj dokument stavio je i Nebojša Novaković, poslanik koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Informer

Informer

 


 

Antisrpski interesi


Tepićeva i Novaković, osim što su pružili podršku lažnoj državi, optužili su Srbiju da igra dvostruku igru jer ne uvodi sankcije Rusiji.
- Progresivni lideri sa Zapadnog Balkana potvrdili su snažnu podršku evropskom putu regiona. Žalimo zbog nedostataka po pitanju vladavine prava u Srbiji i gotovo nikakvog napretka po pitanju evropskih reformi. Vlada Srbije igra dvostruku igru zato što odbija da ispuni svoje obaveze kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Pozivamo Srbiju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji - piše, između ostalog, u dokumentu koji su potpisali Tepićeva i Novaković.

Komentarišući ove navode, Ognjen Karanović iz "Centra za društvenu stabilnost" kaže da je Tepićeva "sramota za politički prostor u Srbiji".
 

- Marinika Tepić se ponaša kao tipičan izdanak antisrpskih interesa pojedinih sila sa političkog Zapada i njihovih satrapskih klijenata u regionu. Za nju je i takozvano "Kosovo" država, a u tom kontekstu verovatno sanja da ostatak Srbije bude zbrisan kao državno-politička i etnička teritorija srpskog naroda. Njihova ideja je, izgleda, da na nekom prostoru beogradskog pašaluka bude uspostavljena određena minijaturna kvazidržavica, koja se ne bi čak ni zvala Srbija, već verovatno "Jugoslavija" ili "Evropija" - naglašava Karanović.

Sve je jasno


Poslanik SNS Milenko Jovanov ocenjuje da je neverovatno koliko Tepićeva i Novaković nemaju osećaja za svoju zemlju.
- Ne samo ona, već i Nebojša Novaković, predstavnik DS-a. Neverovatno je da ti ljudi toliko nemaju osećaja za svoju zemlju. U momentu dok su se oni kikotali sa Kurtijem i pozirali fotografu, trajalo je maltretiranje Srba na KiM. Kažu da slika govori milion reči, a ova najbolje pokazuje sve. Sva je njihova politika, moral i patriotizam u toj jednoj fotografiji - ističe Jovanov.

Tepićeva: Drastično izmenili deklaraciju

Marinika Tepić oglasila se juče kasno po podne i ustvrdila da su se zvaničnim dopisom ogradili od dela teksta deklaracije u koji je 'naknadno pridodata rečenica podrške Kosovu za članstvo u EU'.

- U prvoj verziji deklaracije sa kojom sam se saglasila Kosovo se pominje samo kroz zahtev za viznu liberalizaciju i apsolutno ni reč više od toga. Na potpisivanju je, međutim, postavljen drastično izmenjeni tekst koji smo potpisali, uvereni da nisu izvršene nikakve promene, a kamoli ovako drastične - rekla je Tepićeva.