10.12.2022.

11:36

Foto:

Vesti

PRIŠTINSKI ZVANIČNICI I TRAJKOVIĆ POKUŠAVAJU DA KRIVICU ZA TENZIJE NA KiM PRIPIŠU VUČIĆU! Raskrinkana Kurtijeva miljenica (VIDEO)

Pejović je istakla da Trajković zajedno sa vlastima lažne države Kosovo pokušava da svu krivicu za tenzije na KiM pripiše Srbiji i Vučiću.

Prištinski zvaničnici, uključujući i Radu Trajković koja je ušla u Vladu Kosova, pokušavaju da krivicu za tenzije na severu pripišu Srbiji, tj. Vučiću. To je jedno izvrtanje teza i nemaju nameru da popuste u ovom trenutku – rekla je Pejović.

Na pitanje voditeljke zašto to radi Trajković, Pejović je iskreno odgovorila:

Nema za šta drugo, osim za fotelju, da bi politički nekako preživeli. Lista na kojoj su bili ona i Nenad Rašić osvojila je 1.500 glasova i to nije bilo dovoljno za ulazak u parlament. Pitanje je da li je kandidat te liste Cvetko Veljković imao uopšte pravo da uđe u Skupštinu. Meni nije jasno koga oni predstavljaju tamo, ako ih Srbi tamo nisu izglasali – zaključila je Pejović.

Podsetimo, Kurti je imenovao predsednika Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, i najavio da će predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković imenovati za Rašićevu savetnicu.

Srpska lista ocenila je da koliko god funkcija da im Aljbin Kurti dodeli, Rada Trajković i Nenad Rašić neće imati podršku srpskog naroda, jer su na izborima imali broj glasova koji je na nivou statističke greške, a politiku gledaju samo kroz prizmu ličnog interesa.