10.12.2022.

22:53

Foto:

Vesti

PUCNJAVA KOD GAZIVODA, ŠIPTARI ZATVORILI I BRNJAK, DECI NE DAJU DA SE VRATE SVOJIM KUĆAMA!

Građani Leposavića i Zvečana postavili su barikade nakon što je kosovska policija na Jarinju uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića. Barikade su postavljene kako bi se sprečilo njegovo premeštanje u Prištinu. Osim u Leposaviću i Zvečanu građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Sočanici, Lešku i Srbovcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je večeras niz dokumenata i fotografije koje svedoče o dešavanjima na KiM. On je otkrio i da će Priština 15. decembra podneti zahtev za članstvo u EU.

Kosovska policijska služba saopštila je da je na nekoliko lokacija na severu KiM došlo do razmene vatre između, kako navode, naoružanih grupa i policijskih patrola.

- Na tri različite lokacije patrole policije su napadnute iz vatrenog oružja zbog čega je policija odgovorila vatrom - dodaje se u saopštenju.

Nema podataka o eventualnim povređenima, a iz policije upozoravaju da će na svaki napad srazmerno odgovoriti. Iz policije preciziraju da je do razmene vatre došlo u blizini jezera Gazivode na putu koji vodi rema prelazu Brnjak.

- Policijske jedinice su, u samoodbrani, bile prinuđene da uzvrate vatrenim oružjem prema kriminalnim licima/grupama, koja su odbijena i koja su umakla u nepoznatom pravcu - navodi se u saopštenju policije.

Kosovska policija zabranila je deci iz Rukometnog kluba "Mokra Gora" uzrasta od 12 do 15 godina da nakon odigrane utakmice u Aleksandrovcu, pređu administrativni prelaz Brnjak i vrate se kući, potvrdili su za Kosovo onlajn iz Opštine Zubin Potok.

Kako saznajemo, Kosovska policija je kombi koji je prevozio decu vratio sa prelaza Brnjak, ne dozvolivši im tako da se posle dve izvojevane sportske pobede odmore kod kuće.

Deca iz RK "Mokra Gora" smeštena su u hotelu u Novom Pazaru, što im je omogućila opština Zubin Potok, uplašeni su i zabrinuti da li će sutra moći da se vrate svojim roditeljima.