11.12.2022.

15:23

Foto: Tanjug

Vesti

ANA BRNABIĆ PORUČILA ZEMLJAMA KVINTE: Ako pomognete Kurtiju da ukloni barikade neće ostati ništa od vašeg autoriteta!

 

- Ljudi na barikadama jasno izražavaju svoj protest i to rade mirno. Jedini način da ih čujete, nažalost, jeste upravo na barikadama. Jeste li ih čuli kada im je u januaru ove godine oduzeto pravo glasa? Pa baš i niste. Da li ste ih čuli pre 3 meseca kada im je Priština zaplenila imovinu za izgradnju nelegalnih vojnih stanica? Apsolutno ne - napisla je Ana Brnabić na Tviteru i dodala:

- Da li ste ih čuli 136 puta kada su različite srpske porodice napadnute samo ove godine (50% više napada od dolaska Kurtija na vlast u Prištini)? Ne. Obraćate pažnju na njih jedino kada su na barikadama.

Barikade ne pokazuju samo njihovo nezadovoljstvo i očaj, istakla je Ana Brnabić, oni nisu tu samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, oni TAKOĐE štite i Briselski sporazum koji ste vi potpisali i čije sprovođenje EU treba da garantuje.

- Barikade su poziv na mir i TAKOĐE poziv na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao! Dakle, da, pomozite Kurtiju da ukloni barikade i zajedno sa njim ćete ukloniti sve što je ostalo od vašeg autoriteta i kredibiliteta - poručila je premijerka Brnabić.