12.12.2022.

09:00

Foto: printscreen

Vesti

KURTI NA SVE NAČINE POKUŠAVA DA IZAZOVE SUKOBE! Poslao specijalce naoružane do zuba da provociraju Srbe na severu Kosova i Metohije! (FOTO)

Kurtijevi specijalci naoružani do zuba koji su raspoređeni u Severnoj Mitrovici na sve načine pokušavaju da isprovociraju Srbe.

Informer

Kurtijevi specijalci naoružani do zuba u Severnoj Mitrovici

Očigledno je da premijer lažne države na sve načine želi da izazove incidente na severu Kosova i Metohije, pa je naredio i svojim specijalcima koji su pod punom ratnom opremom da izazivaju i provociraju naš narod.

Kako se može videti po slikama, na raskrsnici ispod Medicinske škole u Severnoj Mitrovici policija lažne države pozirala je imitirajući rukama dvoglavog orla.

Informer

Na sve načine pokušavaju da izazovu incidente

Upravo na ovo je upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao zbog najnovijih dešavanja na KiM, ukazao na mogućnost izvođenja operacije pod lažnom zastavom od strane Kurtijevih snaga, i pozvao je naše ljude da obaveste javnost ako dođe do toga i da ne nasedaju na provokacije.

Poštujte EULEKS i Kfor, ukažite na to ako vidite da druga strana ubacuje specijalne jedinice sa maskama na licu da izvedu napad na EULEKS i Kfor, pa da to pripišu Srbima. Iz obaveštajne agencije su nam na to ukazali večeras na sednici - poručio je Vučić našim ljudima.

Podsetimo, na Kosovu i Metohiji situacija je eskalirala kada su pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici. 

Zbog toga, Srbi na severu Kosova podigli su više blokada najvažnijih puteva u znak protesta zbog sve žešćeg terora šiptarskog ekstremiste Aljbina Kurtija!