12.12.2022.

11:10

Foto: printscreen

Vesti

NJEMU SU KURTIJEVI POLICAJCI UZELI SVE! Vučić primio Srđana Petrovića, vlasnika vinarije iz Velike Hoče: NE BRINITE ZA GUBITAK KOJI SU VAM NAPRAVILI!

- Za to nemojte da brinete, što su vam napravili gubitak, oni ne znaju razliku između Vranca, Prokupca, Gamea, Graševine i drugih sorti vina, pa su izmešali sve - rekao je Vučić u razgovoru sa Srđanom Petrovićem i njegovom porodicom.

Informer

Vučić je od Petrovića dobio na poklon njegovo methohijsko vino, koje je pokazao pred kamerama.

- Ovo je metohijsko crveno vino, kupaža tri sorte, Vranca, Prokupca i Gama, na kome piše Velika Hoča KiM i Republika Srbija, biće da je to razlog što u prosuli vino - rekao je Vučić i zahvalio na poklonu.

Vučić je rekao da njegov otac ima veliku kolekciju vina i da će ta flaša zauzeti specijalno mesto u toj kolekciji, u njegovoj porodičnoj kući.

Informer

- Predsedniče neizmerno vam hvala na svemu što činite za nas - dodao je Milan drhtavim glasom.

Zaplena je, inače, protekla dramatično, a Vučić je tim povodom ocenio da se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa ogromnim pritiscima, i da mržnja prema srpskom narodu ide do krajnjih granica.

Predsednik je tada podsetio da se u Velikoj Hoči dogodio napad na celu enklavu, a ne samo na kuću Srđana Petrovića njegovih roditelja i dece, dodajući da “srpske sluge Aljbina Kurtija” treba da znaju, kada govore da mu oteto vino treba vratiti, da je to vino uništeno.

Najavio je da će razgovarati sa Srđanom Petrovićem, te da će mu država pomoći koliko je moguće da njegiva porodica opstane u Velikoj Hoči.