12.12.2022.

12:36

Foto: printscreen/ TV Pink

Vesti

GOTOVO DA SAM ZAPLAKAO... Vučić: Želim da kažem svim građanima da sam ponosan na naše oružane snage, na njihovo jedinstvo i opredeljenost!

 

- Želim da kažem svim građanima da sam ponosan na naše oružane snage i pripadnike po pitanju ovoga što se dogodilo juče, i što smo precizno dobili od njih (na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost) bez ikakvog uvijanja i laži, u do sada najtežoj i najozbiljnijoj situaciji - govori da se mnogo toga promenilo u Srbiji - istakao je Vučić.

Kako je rekao, postoji nikad bolja popuna u gorivu, hrani i municiju, ali i nikad bolja popuna u ljudstvu.

- Potpuno neočekivano, jer uvek očekujemo da kada postoji neko krizno vreme da imamo četiri odsto onih koji se, kako se to kaže popularno u vojsci, "skidaju". Jer, uvek pronađu dovoljan razlog, nekome se ne sviđa neko u politici, nekome je bolesna tetka i slično. Koristili su visoka primanja u pojedinim specijalnim jedinicama da bi mogli dobro da žive, a nisu bili spremni za ono za šta su se školovali i bili plaćeni - naveo je Vučić.

- Ovog puta, gledajući juče pripadnike naših oružanih snaga kojima sam vrhovni komandant, gotovo sam zaplakao, to nema veze sa KiM, prosto sam bio presrećan kada sam video tu vrstu jedinstva i opredeljenosti i želje da se izvrši svaki zadatak koji državno rukovodstvo pred njih bude postavilo. Ponosan na njih i njihove porodice, želim da ima kažem jedno veliko hvala - poručio je Vučić.