13.12.2022.

21:21

Foto: printscreen

Vesti

SRBI NA KIM PRKOSE SNEGU I KURTIJEVOM TERORU! Zaigrali kolo ispred barikada, OVAJ NAROD JE NEUNIŠTIV! (Foto, Video)

Barikade na severu KiM traju već četvrti dan, škole od ponedeljka ne rade, a pritvor Dejanu Pantiću, zbog čijeg hapšenja su Srbi podigli barikade produžen je na 30 dana.

U Rudaru pao prvi sneg 

U Rudaru je večeras pao prvi sneg. Srbi uprkos hladnom vremenu i ovu noć provode pored barikada.

Informer

Informer

Srbi prkose kiši i Kurtijevom teroru

Srbi okupljeni oko barikada zaigrali su kolo uprkos kiši i snegu, i na taj način poslali poruku svima da neće odustati od svog cilja.

BARIKADE SE UKLANJAJU DOGOVORIMA, A NE BULDOŽERIMA! Lajčak spustio Kurtija na zemlju!

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je najboljie da se barikade na severu KiM uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima.

- Ja sam diplomata, za mene su politički dogovori najbolji način za uklanjanje barikada, a ne buldožeri - izjavio je Lajčak na konferenciji za novinare nakon sastanka na kome je pored njega i Kurtija učestvovao i specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, prenosi Reporteri.

Ovaj narod je neuništiv

Na Kosovu i Metohiji je počeo da pada sneg, ali i pored temperature koja je ispod nule naš narod ne odustaje i istrajni su u svojoj nameri, ne žele više da trpe Kurtijev teror i ići će do kraja.

Kfor pojačano nadzire barikade

Tokom dana više patrola Kfora obišlo je barikadu u mestu Rudare kod Zvečana. Tako je bilo i večeras kada su pripadnici poljskog kontigenta Kfora došli do trake kod krsta i tu se zadržali desetak minuta.

Nakon izviđanja oni su se udaljili.

Petković: Cilj uručivanje presude Ivanu Todosijeviću zastrašivanje našeg naroda na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću ocenio da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se zastraše i da im se stavi flaster preko usta, "kako nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine"

Očigledno je da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda. Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim - naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

MOLIM KFOR I EULEKS DA RADE SVOJ POSAO, JER GA SADA NE RADE! Brnabić: Pomozite da Dejan Pantić bude pušten!

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas EU da pomogne da Dejan Pantić bude pušten iz pritvora navodeći da je "grožena onim što mu se dešava"

Ona je odgovarajući na pitanja novinara nakon skupa u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji podsetila da je u poslednje vreme bilo više takvih hapšenja nevinih ljudi i ocenila da je kriza u pokrajini izazvana da bi Aljbin Kurti vršio pritisak na Beograd.

Prema njenim rečima, na Kosovu i Metohiji sve bi bilo drugačije da je primenjen Briselski sprazum, jer bi situacija bila stabilnija i mirnija, razgovori sa Prištinom bi bili nastavljeni, a Srbi bi se vratili u prištinske institucije.

- Nejasna mi je situacija, zbog toga što je rešenje jednostavno, primenite Briselski sporazum i sve će se vratiti u normalnost - kazala je premijerka.

KONAČNO! Pripadnici Euleksa se odazvali apelu da uhapšenom Dejanu Pantiću dostave neophodne lekove!

Posle snažnog pritiska koji su porodica Pantić, srpski narod na Kosovu i Metohiji, država Srbija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i celokupna srpska javnost izvršili da se Dejanu Pantiću omogući da primi terapiju i dobije neophodne lekove jer je težak srčani bolesnik, predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić malopre je uručio neophodne medikamente pripadnicima Euleksa koji bi lekove trebalo da odnesu u specijalnu bazu Prištine nadomak Jarinja gde se Pantić nalazi

Informer

Neustrašive naše majke i sestre sa severa KiM brane pravo na svoj opstanak

Neustrašive su naše majke i sestre sa severa Kosova i Metohije koje su i danas istrajne u nameri da odbrane pravo na svoj opstanak.

Od ranog jutra one su na barikadi kod Rudara, zajedno sa svojim očevima, muževima i sa svojom braćom.

KURTI HOĆE DODATNO DA UZNEMIRI SRBE! Todosijeviću baš danas stigla presuda šiptarskog suda kojoj je kažnjen na godinu dana zatvora!

Ivanu Todosijeviću danas je stigla pisana i prevedena presuda kojom je u oktobru ove godine osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju, a sve zato što je čitavom svetu rekao istinu o Račku, saznaje Informer

MOLIM VAS SAMO DA MU DOSTAVITE LEKOVE... Sin nepravedno uhapšenog Srbina Dejana Pantića uputio apel...

Predrag Pantić, sin uhapšenog Srbina Dejana Pantića, uputio je molbu svima da se njegovom ocu, koji se već četiri dana nalazi u šiptarskom zatvoru, dostave neophodni lekovi, budući da je težak srčani bolesnik...

DA LI DEJAN IMA PRAVO NA LEČENJE I ŽIVOT, ILI NEMA ZATO ŠTO JE SRBIN? Petković postavio pitanja Euleksu i Lajčaku na koja moraju dati odgovor!

Direktor Kancelarije za KiM tražio je da se dostave lekovi Dejanu Pantiću kome je život ugrožen jer već četvrti dan Kurti ne dozvoljava da težak srčani bolesnik dobije neophodnu terapiju

DEČICA SA KiM PESMOM POSLALA SNAŽNU PORUKU: Domovina se brani lepotom, i čašću, i znanjem...

Četvorogodišnji mališani iz obdaništa "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici poslali su snažnu poruku svima recitujući pesmu našeg čuvenog pesnika Ljubivoja Ršumovića "Domovina se brani lepotom"

Srbi brinu za svoje porodice

"Informer" je i danas sa nekoliko stotina Srba koji ne odustaju od barikada iako brinu za svoje porodice. Oni se nadaju da će Aljbin Kurti popustiti.

Napolju je hladno, a okupljeni Srbi greju se pored buradi.

Ministri EU danas o situaciji na KiM

Proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan kao i situacija na severu Kosova i Metohije biće tema današnjeg sastanka u Briselu ministara Evropske Unije za evropska pitanja.

Podsetimo, u nedelju je održana sednica za Nacionalnu bezbednost kojoj je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle koje je poručeno da se neće odustati od očuvanja mira.