15.12.2022.

20:33

Foto: Fotoilustracija/AP Photo

Vesti

KURTIJEVA LAKRDIJA! Krasnići objasnio zašto je podnošenje zahteva lažne države za članstvo u EU obična predstava!

Kako prenosi Juronjuz Albanija, Krasnići je rekao da jučerašnjoj ceremoniji u Prištini nije prisustvovao ambasador Evropske unije i da to, prema njegovim rečima, pokazuje nedostatak koordinacije između lidera tzv. Kosova i međunarodnih institucija.
- Pre svega, to je građanski konsenzus, ne samo politički, da Kosovo treba da pripada evropskoj porodici, a mi smo kao Demokratska partija Kosova uvek podržavali i podržavamo svaku akciju koja nas približava ostvarenju. Moramo reći, da bi se tako nešto dogodilo moramo imati koordinaciju sa glavnim evropskim partnerima - kazao je on. 


Krasnići je dodao da je samo gledajući jučerašnju ceremoniju malo iznenađen odsustvom ambasadora EU na Kosovu ili bilo kog drugog evropskog zvaničnika. 


On je kazao da ga to navodi na pomisao da je možda i ova akcija na tragu delovanja onih koje su nekoordinisane sa međunarodnim partnerima, kao i da smatra da je čelnicima kosovskih institucija to prešlo u naviku, posebno tokom 2022. godine, preneo je Kosovo onlajn.


Prema rečima Krasnićija, aplikacija će dobiti na vrednosti samo ako se nađe na dnevnom redu Evropskog saveta.
- Aplikacija bi trebalo da bude trenutak nakon kojeg slede drugi konkretni radovi. Vrednost aplikacije će biti konkretizovana tek kada bude uvrštena na dnevni red Evropskog saveta. Bez izvesnosti da će se to desiti bojim se da imamo posla sa akcijom koja, mimo trenutnog spektakla, neće imati vrednost i koja će u budućnosti delovati deprimirajuće na građane Kosova - naglasio je Krasnići.