16.12.2022.

07:22

Foto: printscreen

Vesti

SEDMI DAN NA BARIKADAMA! Srbi dodatno uznemireni novim hapšenjima, Kurtijev teror ne prestaje!

Srbi su dodatno uznemireni posle vesti da je sinoć uhapšen još jedan bivši pripadnik kosovske policije Slađan Trajković. On je uhapšen u blizini svoje kuće u Bošnjačkoj mahali.  Kako je informer saznao sa lica mesta. Kosovska policija ga tereti za navodne ratne zločine. 

Informer

Zubin Potok: Na stotine građana na barikadi u Zupču, zabrinutost zbog novog hapšenja Srbina

Nekoliko stotina Srba iz opštine Zubin Potok i danas su na barikadama, a građani te opštine poručuju da ih je zabrinulo to što je sinoć u Severnoj Mitrovici uhapšen još jedan Srbin.

Barikada u Zupču, koja se nalazi na 200 metara od mesta gde su podignuti šatori, je od jutros mesto gde se okupljaju ljudi koji su se prethodnih dana nalazili na barikadi u Varagama.

Vojska Srbije na Merdaru uručila Kforu zahtev za povratak na KiM

Pripadnici Vojske Srbije na Merdarama su uručili Kforu zahtev za povratak 1000 pripadnika bezbedonosnih snaga na Kosovu i Metohiji.

Za Srbe nema pravde

Suzana Trajković, supruga uhapšenog bivšeg policajca Slađana, kaže za Informer da je išla u policijsku stanicu i da je tražila informacije o svom mužu. Tamo su, kako kaže, policajci bili neljubazni i isterali su je iz stanice.

- Nikakvu informaciju nismo imali do 21:30, a on je uhapšen oko 18 sati. Otišla sam u južni deo, u policijsku stanicu, gde su bili veoma neljubazni. Bila sam sa ćerkicom, čekali smo više od sat vremena - kaže Suzana za Informer. 

Srbi su proteklu noć proveli pod šatorima, ali poručuju da neće odustati od mirnih protesta.