19.12.2022.

11:49

Foto: printscreen

Vesti

GRKINIĆ: SVI VIŠEDECENIJSKI PROBLEMI OKO KOSOVA I METOHIJE PALI NA LEĐA VUČIĆU

- Problemi oko Kosova I Metohije su višedecenijski i mnogo su grešaka pravile prethodne srpske i jugoslovenske vlasti i sad smo došli u gotovo bezizlaznu situaciju da kosovski Albanci neće da se vrate u ustavno pravni poredak Republike Srbije, a Republika Srbija neće da prizna jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo i svi ti računi od 50 i više godina došli su na naplatu i svi problemi pali su na leđa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - rekao je gostujući na Hepi televiziji potpredsednik Jedinstvene Srbije, glavni i odgovorni urednik TV Palma plus Stevo Grkinic koji već 25 godina uređuje specijalizovanu emisiju o Kosovu I Metohiji"Ni po babu ni po stricevima.

Informer

- Ako je Robert Šuman, francuski šef diplomatije, samo 5 godina posle Drugog svetskog rata kroz ekonomski interes pomirio viševekovne neprijatelje Francuze i Nemce, zašto nešto slično, a to je inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Otvoreni Balkan" ne bi naišla na odobravanje, a ne da joj se protive Aljbin Kurti, Milo Đukanović i Bakir Izetbegović. Ko je protiv te ideje, taj je protiv mira - ocenio je Grkinić.

- Vučić danas doživljava neviđeni pritisak sa pet strana. Jedna je međunarodna zajednica (njen zapadni deo), drugi je Priština, treći je deo regiona Plenković, Đukanovic i Izetbegović, četvrti je levi deo srpske opozicije koji bi da Srbjja uđe u NATO i da prizna Kosovo i peti je desni deo opozicije u Srbiji koji bi da ratuje. Ova prva tri razumem, ali četvrti i peti ne razumem. Niko u Srbiji, u ovoj situaciji ne treba da otežava posao predsedniku Srbije - ocenio je glavni i odgovorni urednik TV Palma plus.