19.12.2022.

15:40

Foto: printscreen

Vesti

KURTIJEVI POTEZI NE DOPRINOSE STABILNOSTI! Radojević: Pozivam građane da mirno i dostojanstveno brane svoje pravo na slobodu! (VIDEO)

- Nalazimo se u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su sinoć za sada nepoznati počinioci polomili lokale čiji su vlasnici Srbi. Pokušali su sami vlasnici da spreče vandale u uništavnju njihovih lokala, međutim, neki ljudi su bacili, kako smo čuli topovski udar na njih i pobegli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice - istakao je u svom obražanju Radojević.

On dodaje da poslednji potezi Aljbina Kurtija ne doprinose stabilizaciji situacije.

- Kosovska Mitrovica je jedini multuetički grad na Kosovu i Metohiji i zaista smo svi u prethodnih nekoliko godina uložili jako putno truda da sačuvamo tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi potezi i slanje policajaca u severni deo Kosovske Mitroivce ne doprinose toj stabilnosti, a sinoćni primert je upravo to. Ti policajci, iako su samo na 50 metara od tih lokala apsolutno ništa nisu uradili, niti su preuzeli bilo kakav potez i nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice.

Radojević je pozvao Srbe da budu uzdržani i da nikako ne nasedaju na provokacije, kao i da mirno i dostojanstveno brane svoje pravo na slobodu. 

- Pozivamo na mir građane Kosovske Mitroivce, na uzdržanost i da ne nasedaju na provokacije. Naime, Srbi na Kosovu i Meotihji nisu nikome pretnja i ovom prilikom pozivam sve građane Kosovske Mitrovice, ali i severa Kosova i Metohije da budu uzdražni i da ne nasedaju na provokacije i da mirno i dostojanstveno kao što smo to uvek činili branimo svoje pravo na slobodu i na opstanak na ovim prostorima - istakao je Radojević.