20.12.2022.

20:02

Foto: printscreen

Vesti

DOKLE OVO LUDILO IDE? Šiptari opet optužuju i napadaju Srbe: "Sa kriminalom nema kompromisa"

- Goran Rakić u saradnji sa kriminalnim i oružanim bandama održava barikade koje već 11 dana blokiraju naše građane i pripadnike Kosovske policije. Jedino znaju da trube o 'ubijanju', dok je jedini jezik koji mi znamo stabilnost, red i zakon, svima i bez razlike - napisao je Svečlja na Fejsbuku, verovatno pokušavakući da odgovornost za ono što se dešava prebaci na Srbe, a sakrije da iza svega zapravo stoji Aljbin Kurti.

Sevčlja je takođe napisao, kako navodno sa partnerima ulažeu "maksimalne napore da se uklone barikade bez moguće eskalacije". Dodao je i kako Srbija naoružava "bandu" unutar barikada, i kako nema podršku Srba.

- U međuvremenu oni naoružavaju bande unutar barikada. Oni nemaju podršku Srba za svoja krivična delima, pa pokušavaju da ih uplaše fikcijama o ubistvima i spiskovima ubistava - rekao je Svečlja.

On je na kraju napisao kako "sa kriminalom nema kompromisa".

- Svako ko je na bilo koji način naneo štetu bezbednosti naše zemlje suočiće se sa pravdom. Kriminalci i građani nisu na istoj strani. Sloboda kretanja i razvoja svih građana ne može biti uslovljena slobodom zločinaca koji su svojim terorističkim aktima ugrozili sve građane bez razlike. Kosovska policija je jedna i na usluzi je svim građanima na celoj teritoriji Kosova, kao i u službi zakona koji zahteva odgovornost prema svojim prekršiteljima - bez imalo srama je napisao Svečlja.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se od Srba koji na barikadama već 11 dana brane svoje pravo na opsatak na ovim prostorima naprave zlikovci i da su zapravo oni ti koji žele nemire, a da Priština, koja je zapravo sve počela ničim izazvanim hapšenjima Srba, u celoj priči ispadne žrtva.

Postavlja se samo pitanje, dokle ovo ludilo Šiptara ide?