21.12.2022.

08:36

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/printscreen

Vesti

KAKVI LAŽOVI! Promuslimanska Slobodna Bosna potrčala da IZVRNE Vučićeve reči, dok on upozorava na PRETNJE!

Ovoga puta promuslimanski medij Slobodna Bosna “istakla” se i prva potrčala da izvrne reči našeg predsednika objavljujući tekst sa naslovom “Aleksandar Vučić najavljuje rat: Nema sumnje da će puška da opali”.

Informer

Koliko nema srama ovaj promuslimanski portal pokazuje činjenica da lažu o veoma opasnim temama, okrivljujući srpskog predsednika za nešto što se nije desilo.

U svom obraćanju iz Bakua Vučić nijednog trenutka nije najavio rat, već je sve vreme upozoravao na zapaljive pretnje svih, počevši od teroriste Aljbina Kurtija, pa do nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea.

Vučić je, čak, otvoreno postavio i nekoliko pitanja Rodeu:

Rodeova izjava je opasna, to je pretnja srpskom narodu. Postavlja se nekoliko pitanja za Rodea: Zar ti nije bilo lakše da ih zamoliš da stvore ZSO? Je l’ vam nije bilo lakše da kažete gde se nalazi Pantić posle 11 ili 12 dana? Gde je Adžić? Kako niste primetili da već godinu dana traje protivzakonit pritvor za Bratislava Živkovića i još petoricu ljudi? Znate li da se protiv 99 ljudi zaposlenih u opštini Štrpce se vodi postupak? Je l’ to vladavina prava o kojoj govorite?

Što pominjete žrtve i ubijanje, upitao je predsednik, aludirajući na Kurtijevu izjavu

Zašto pominjete ubijanje i žrtve, vi iz Prištine? Vama srpski životi ne vrede ništa. Pogledajte nervozu samo zato što su Srbi rešili da budu svoji na svome.

Vučić je ponovio da je uvek bolje razgovarati, nego ratovati:

Mi ćemo nastaviti da razgovaramo. Šta drugo da radimo, nego da razgovaramo. Bolje 1.000 godina da razgovaramo, nego jedan dan da ratujemo – kazao je on.

Na pitanje šta ćemo mi da uradimo, rekao je da nemamo kud, jer su nas saterali u ćošak.

Kako je rekao, naš manevarski prostor je da pokazujemo jedinstvo, odlučnost i zajedništvo.

I to ćemo da radimo, nemam nikakvu dilemu, znao sam oduvek da neko snažno podupire Kurtija u svakodnevnom izmišljaju problema i incidenata. Sad smo sve videli, shvatili i razumeli, naše je da budemo uz svoj narod i bićemo – poručio je Vučić.

Iz predsednikovih izjava sve je jasno kao dan, uvek će se zalagazi za mir i štitiće naš narod i Srbiju, a mediji nek se i dalje utrkuju ko će pre da izvrne njegove reči, jer to rade slabi bez argumenata.