22.12.2022.

08:13

Foto: Radul Radovanović

Vesti

SRBIMA DOSTA KURTIJEVOG TERORA, ODAVDE NEMA NAZAD! Danas najveći protest na Kosovu i Metohiji: NE PRISTAJEMO NA PROGON I UBIJANJE!

- Zbog najnovijih pretnji Aljbina Kurtija koji je pozvao na nestanak srpskog naroda i na ubijanje Srba na barikadama, kao i zbog direktne podrške Kurtiju od strane nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea koji se drznuo da postavlja ultimatume i rokove za uklanjanje barikada i stao na stranu Kurtijevog terora i nasilja.

Pozivamo srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji na najveći narodni protest ikada koji će se održati u četvrtak 22. decembra u 12 časova u Rudaru kod Krsta, na kome će  naš narod koga čine naši lekari, profesori, učitelji, rudari, rodjaci, komsije, naše majke, sestre da se okupe da pošaljemo jasnu zajedničku poruku da ne pristajemo na progon i ubijanje i da sever Kosova i Metohije niti je Nemačka niti je Kurtijeva prćija nego je mesto na kome živimo i na kome želimo da ostanemo i opstanemo -  navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Informer

Podsetimo, teror koji se sprovodi nad Srbima na KiM dodatno je ujedinio naš narod koji se već dve nedelje nalazi na barikadama i koji će tu ostati do oslobađanja od Kurtijevog terora.

Ovaj miran vid protesta Kurtijevci su pokušali da predstave nasilnim, ali nije im uspelo, a nakon toga lažni premijer je zapretio da uklanjanje barikada neće proći bez žrtava. Jasno da u svemu ima podšku međunarodne zajednice koja je nema na Kurtijev zulum, a otvoreno je dobio podršku i od nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea.

Ništa od toga Srbe nije pokolebalo, već ponosno stoje danima pod otvorenim nebom čekajući puštanje uhapšenih Srba i formiranje ZSO.