24.12.2022.

11:05

Foto: Printscreen youtube

Vesti

Nije targetiranje kada se govori istina, nego je targetiranje kada N1 govori neistinu o Danilu Vučiću! Brnabić razmontirala Junajted grupu!

Premijerka je govorila o Junajted grupi i ispadima vlasnika ove grupacije Dragana Šolaka, kao i o neistinama koje mediji pod Junajted grupom iznose.

- Istina je da je Junajted grupa registrovana u Luksemburgu. Istina je da to nisu srpski medij, već prekogranični mediji i istina je, kao što kaže vlasnik Junajted grupe, istina je da se oni samo reemituju na teritoriji Srbije. Kao takvi ne plaćaju porez u Republici Srbiji, a ni nadoknadu udruženjima za muziku, filmove, zabavni program. Oni kažu samo mi nismo firma iz Srbije, tako da nećemo ništa da plaćamo - rekla je danas na konferenciji za medije premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je istakla da ne daje ona dozvolu za nacionalne frekvencije.

- Što se tiče nacionalnih frekvencija, to ja ne dajem. Šolak vrši pritisak na institucije da se dodeli naciolnalan frekcvencija ovome ili onome. Kada Šolakovi mediji govore da je sin Aleksandra Vučića povezan sa nekim kriminalnim klanovima i mafijom to je neistina, onda je to targetiranje i crtanje mete na čelo. Kada mediji u vlasništvu Dragana Šolaka kažu da je međunarodna kompanija "Aseko" u vlasništvu mog brata, a znaju da je to neistina, e to je onda targetiranje, zato što je laž. Kada govorite istinu, onda to nije targetiranje - istakla je Brnabić.