25.12.2022.

22:37

Foto: printscreen

Vesti

DRŽAVA MORA DA REAGUJE! Vučićević na Pinku o sukobima kod Zubinog Potoka: NAPADNUTI SU SRBI NA BARIKADAMA, TAMO IMA I ŽENA I DECE!

 

- Prema onome što znamo i što javljaju naši dopisnici sa terena, došlo je do oružanog sukoba na Kosovu, konkretno na Zubinom Potoku negde oko 19.45. Napadnuti su Srbi na barikadama, među njima nema samo muškaraca, već i žena i dece. Za sada je to sve što znamo. Očekuje se konkretan odgovor i Srba na tim barikadama i Srba na Kosovu i države Srbije.

Rekao je da sada treba da se utvrdi činjenično stanje, ono što se zaista dogodilo i da li ima ranjenih ili žrtava.

U svakom slučaju mislim da je to već ranije najavljeno, da država Srbija sada prosto mora da zatraži od nadležnih organa na Kosovu, a to je pre svega KFOR da ispune svoj zadatak. Njihova osnovna misija je da zaštite bezbednost Srba, zbog toga su došli na Kosovo i Metohiju. Ako oni to ne urade, moraćemo da uradimo mi.

Kako glavni i odgovorni urednik Informera kaže, pored generala Milana Mojsilovića, koji se večeras odmah uputio u Rašku, raspoređene su i naše jedinice i elitne vojne jedinice, koje su dobile vrlo konkretne instukrcije šta u kom slučaju treba da urade.