27.12.2022.

13:49

Foto: Printscreen/TV Pink

Vesti

SRBI SU NA PROSTORU KOSOVA I METOHIJE GOTOVO 15 VEKOVA! Patrijarh Porfirije: Situacija je veoma ozbiljna, tenzije su dosegle tačku iz koje mogu da se otvore putevi koje niko od nas ne želi

Porfirije je pričao kako se oseća povodom eskalacija na Kosovu i Metohiji.

Na KiM situacija veoma ozbiljna i tenzije dosegle tačku iz koje mogu da se otvore putevi koje niko od nas ne želi i ne bi nas odveli u nešto što bi donelo mir nego i kakvu takvu ravnotežu, a naravno nemam mnogo toga što bih rekao, posebno posle jučerašnjeg dana koji je za mene bio istinski tužan, ali i za naše braću u sestre na KiM, za naše monahinje i monahe koji su sa radošću isčekivali da poglavar dođe u okviru svojih programa dođe u Pećku patrijaršiju, da se sa njima pomoli Bogu za sve naše ljude kojima ni malo nije lako. Sigurna je činjenica da samo mi između sebe svojim naporima možemo bolje razumeti jedni druge. Vekovima na prostoru Kosova i Metohije žive Srbi i Albanci. Srbi su na KiM gotovo 15 vekova, a ne znam da li 4 vekova Albanci i Srbi žive zajedno na tom prostoru - rekao je Porfirije i dodao:

Informer

Patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić

Sveštenstvo je očekivalo da njihov poglavar dođe u Pećku patrijaršiju i da se u teškim trenucima zajedno sa njima kao i uvek pomoli za mir, kao i za mir Albanaca i Srba, jer je činjenica da samo između sebe svojim naporima možemo bolje razumeti jedni druge, siguran sam da ću ne čekajući mnogo biti sa našom braćom na KiM.