28.12.2022.

14:34

Foto: Informer

Vesti

VUČIĆ SE IZBORIO ZA DEJANA PANTIĆA I NIKOLU NEDELJKOVIĆA, A DOSOVSKI REŽIM ZA KURTIJA I BRAĆU MAZREKU!

 

Policajac Dejan Pantić, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje 10. decembra pušten je u kućni pritvor, a njegova supruga kaže da joj je danas najdraži dan u životu.

- Čula sam vest, evo pre Vas me je zvao predsednik Vučić, rekao je da je sve učinio, da se trudio, da je trud uspeo. Pitao me kako osećam  - rekla je ona za Informer i dodala kako joj je ovo najdraži dan u životu:

- Zahvalna sam svim ljudima koji su bili danonoćno na barikadama, zahvaljujem se celoj državi i predsedniku Vučiću koji su se zalagali da izađe da se brani sa slobode jer su znali da je nevin.

I Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, posle čega je osuđen na zatvorsku kaznu, pušten je danas na slobodu.

Nikola je oko 13 časova stigao na prelaz Mutivode, gde ga je dovezlo zatvorsko obezbeđenje iz Kosovske Mitrovice, i tu se posle šest meseci ponovo sreo s roditeljima i sestrom, posle čega su krenuli prema Beogradu.

Nema sumnje, a to ne kriju ni porodice oslobođenih Srba, da najveća zasluga što su ponovo na slobodi pripada predsedniku Aleksandru Vučiću, koji se sve vreme njihovog boravka u šiptarskim kazamatima, javno zalaga za njihovo oslobađanje.

Istini za volju, bilo je i onih koji su, dok su bili na vlasti, radili na oslobađanju onih koji danas hapse Srbe na KiM.

Tako je, podsetimo, jedan od lidera dosovskog režima, nekadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica, 7. decembra 2001. potpisao odluku o pomilovanju Aljbina Kurtija.

Informer

A taj koga je pomilovao danas preti Srbima ratom i nevine ih hapsi.